Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΚΑΙ ΙΕΡΕΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ

ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΚΑΙ ΙΕΡΕΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ
Όφειλε κάποιος από τις λεγεώνες αρχαιολόγων που πέρασαν και υπάρχουν, να διαπιστώσει ότι πέρα από το πορτρέτο της Ολυμπιάδας στο μετάλλιο, υπάρχουν παράλληλα και νομίσματα με το ίδιο πορτρέτο, που κόπηκαν την ίδια ακριβώς περίοδο στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Ο λόγος είναι ότι τα νομίσματα, γι αυτόν που μπορεί να τις αναγνώσει φυσικά, δίνει σημαντικές πληροφορίες. Έτσι θα ανακάλυπταν μια άκρη νήματος που οδηγεί πολύ μακριά. Η άκρη του νήματος θα τους οδηγούσε και στην ΑΜΦΙΠΟΛΙ, όπου επίσης υπάρχει το ίδιο πορτρέτο.
Η ίδια γυναίκα λοιπόν επιγράφεται ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ αλλά και ΑΜΦΙΠΟΛΙΣ. Τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό; Είναι βασίλισσα γιατί φορά στέμμα, συνοδεύεται από τον Κάβειρο και τον μαντικό της τρίποδα στη Θεσσαλονίκη και τον μέγιστο των Ελλήνων Αλέξανδρο στην Αμφίπολι. Έρχονται δηλαδή τα νομίσματα, να επιβεβαιώσουν ότι πραγματικά το πορτρέτο στο χρυσό μετάλλιο είναι η Ολυμπιάδα. Κατόπιν τούτου, θα έπρεπε να διερευνηθούν οι σχέσεις που είχε η Ολυμπιάδα με τις δυο πόλεις. ΓΙΑΤΙ μόνο σε αυτές τις δυο στη Μακεδονία υπάρχει το πορτρέτο της; Ένας μόνο νομισματικός τύπος στην Αμφίπολι, πάμπολλοι στην Θεσσαλονίκη!!! ΓΙΑΤΙ; Μήπως οι δυο αυτές πόλεις σημάδεψαν την ζωή της; Με ποιον τρόπο;
Τις απαντήσεις που είναι εύκολες, είναι αδύνατο να τις βρει κάποιος που στο μυαλό του έχει μια λιθοβολημένη και ατιμασμένη Ολυμπιάδα. Ούτε κάποιος που ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχουν πορτρέτα ή άλλες παραστάσεις με την βασιλομήτορα και παίρνει όρκο γι αυτό. Περιγράφω βέβαια τους αρχαιολόγους, που ποτέ στο ίδρυμα που τους έκανε επιστήμονες, δεν άκουσαν τίποτα γι αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου