Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΡΟΤΟΝΤΑΣ

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΡΟΤΟΝΤΑΣ
Η Ροτόντα ανήκει στα περίκεντρα οικοδομήματα, στο κυκλικό της σχήμα άλλωστε οφείλει και την ονομασία της. Κτίστηκε στα χρόνια του καίσαρα Γαλερίου, γύρω στα 306 μ. Χ., ως ναός του Δία ή του Κάβειρου ή κατ΄ άλλους ως Μαυσωλείο του ιδίου. Ωστόσο, εξαιτίας του θανάτου του Γαλερίου το 311 μ. Χ., η ροτόντα έμεινε κενή χωρίς χρήση. Στον άξονά της κατέληγε πομπική οδός που συνέδεε τη θριαμβική αψίδα του Γαλερίου με το ανακτορικό συγκρότημα, που έχει ανασκαφεί νοτίως της Εγνατίας οδού.
Έτσι είναι επίσημα γραμμένα και πρέπει να σπουδάσει κάποιος για να διδαχθεί αυτές τις αηδίες. Μετά με τι σειρά του πρέπει να τις διδάξει και στο τέλος άμα βρείτε καμιά αλήθεια στην ιστορία μας, Γράψτε μου.
100 ολόκληρα χρόνια έκλεψαν από την οικοδόμηση της ροτόντας!!! Βέβαια οι λόγοι που το έκαναν είναι σε μένα κατανοητοί. Άμα μπορούσαν να εξαφανίσουν και τα νομίσματα που αποδεικνύουν αυτό, τότε το σχέδιό τους θα ήταν τέλειο. Γιατί το έκαναν αυτό; Σε τι εξυπηρετούσε να τοποθετήσουν το κτίσιμο της ροτόντας, σε μια νεκρή μεταβατική περίοδο; Θα μπορούσε η ροτόντα να είναι η άκρη του νήματος, που αντίστροφα θα οδηγούσε σε μια λαμπρή ιστορία της Θεσσαλονίκης; ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου