Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

ΤΟ ΑΝΑΚΑΘΙΣΜΕΝΟ ΑΟΡΑΤΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ

ΤΟ ΑΝΑΚΑΘΙΣΜΕΝΟ ΑΟΡΑΤΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ
ΜΕΣΣΗΝΗ: (Αριθμός ευρήματος 1051) Ολόγλυφο ανακαθισμένο λιοντάρι υπερφυσικού μεγέθους από ντόπιο ασβεστιτικό ψαμμίτη, επιχρισμένο αρχικά. Ύψος 1,65 μ., -3ου αιώνα. H έντονη διάβρωση οφείλεται στη μακροχρόνια έκθεση στο ύπαιθρο. Μεταφέρθηκε στο μουσείο από την περιοχή βόρεια του Σταδίου το 1987. Κοσμούσε πιθανότατα το επιτύμβιο μνημείου επιφανούς νεκρού.
Τον κακό σας τον καιρό κοσμούσε λέω εγώ. Και άλλο τόσο του Λεφαντζή, που θεωρεί ότι το λιοντάρι της Αμφίπολης ήταν επιτύμβιο! Ποιος αντιγράφει τον άλλο; Απορώ μέσα στην άγνοια που σας αποδίδω, πως ξέρετε να ξεχωρίζετε τα ευρήματα και τις φωτογραφίες που πρέπει να εξαφανίζετε! Δεν σας λέω πιο «προσόν» είναι αυτό.
Γιατί δεν υπάρχει καμιά φωτογραφία του λιονταριού; Γιατί επίσης δεν υπάρχει καμιά φωτογραφία από το εύρημα 6658 με τίτλο Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΩΝ ΘΕΩΝ; Τους συσχετισμούς που είναι απαραίτητοι στην αποκάλυψη της αλήθειας, τους θάβετε συνειδητά. Αυτά που αποδεικνύουν το ενιαίο νότου με Μακεδονία, τα αποκρύβετε. Σε ΚΟΡΙΝΘΟ, ΦΕΝΕΟ, ΕΠΙΔΑΥΡΟ, τώρα στη ΜΕΣΣΗΝΗ και παντού αλλού, το ίδιο σκηνικό. Δεν μπαίνω στη διαδικασία να περιγράψω την εικόνα. Ένα ακόμα παλάτι του Φιλίππου είναι. Κατά τους ίδιους, η Μακεδονία έχει παλάτια και ο νότος ιερά. Προσέχετε μόνο, να μην σας πάρουν χαμπάρι οι κατά τόπο κοινωνίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου