Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

ΑΡΓΕΑΔΕΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ

ΑΡΓΕΑΔΕΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ
Σε συνέχεια παλαιότερης ανάρτησης, η οποία διαπίστωνε την κοπή νομισμάτων από μέρους του Αλεξάνδρου μόνο στο ΑΡΓΟΣ (1), θα πούμε λίγα περισσότερα πράγματα. Πριν από αυτό όμως θα κάνουμε μια παρατήρηση.
Το σκέφτηκαν άραγε οι Σκοπιανοί, ότι μαζί με τη φαντασίωση της Μακεδονικής ταυτότητας, πρέπει να δηλώσουν και Αργεάδες; Έλληνες δηλαδή; Αυτά τα δυο πάνε πακέτο. Το έδειξε ο ίδιος ο Αλέξανδρος όταν τίμησε τις ρίζες του στο νότο και όχι στον ανύπαρκτο βορρά. Πρέπει να ξέρουν εκεί πάνω, ότι οι Μακεδόνες ανήκουν στους ενδοξότερους Έλληνες και αν επιμένουν στη βαλτή θέση, Έλληνες πρέπει να δηλώνουν! Αυτό είναι περισσότερο κατανοητό, από άλλα ανιστόρητα που επικαλούνται. Αρκετά όμως μ αυτούς, γιατί με τέτοια μυαλά δεν αξίζουν τον κόπο.
Θεώρησε χρέος του ο Αλέξανδρος να τονώσει και ίσως να αναβιώσει τους Αθλητικούς αγώνες ΝΕΜΕΑ, οι οποίοι υπάγονταν στο Άργος. Κατασκεύασε στάδιο 40.000 θέσεων, ναούς και ότι άλλοι χώροι ήταν απαραίτητοι. Όλα Μακεδονική κατασκευή από Μακεδόνες τεχνίτες που ήρθαν κυρίως από την Αμφίπολι του Αλεξάνδρου. Ακριβώς όπως αποδεικνύει ο καθηγητής Μίλλερ από τα πάμπολλα Μακεδονικά ευρήματα. Επιστρατεύτηκε ακόμα και ο προσωπικός γλύπτης του Αλεξάνδρου Λύσιππος.
Εκεί όμως που πρέπει να σταθούμε, είναι η είσοδος του σταδίου (2) και ο κατασκευαστής της, που πιθανότατα λόγω χρονικής συνέχειας, ήταν ο ίδιος κατασκευαστής στο μνημείο της Αμφίπολης (3), αλλά και σε άλλους επιφανείς τάφους στη Μακεδονία (4).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου