Κυριακή 22 Απριλίου 2018

Η ΤΡΑΓΙΑΣΚΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ

Η ΤΡΑΓΙΑΣΚΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ
Όταν μετρούσα της κολόνες του περιστυλίου στην Επίδαυρο, ήξερα εκ των προτέρων ότι θα είναι 16 σε κάθε πλευρά. Μάντης; Όχι φυσικά. Μα τόσες είναι και στη Βεργίνα! Το ιερό 16 και στα δυο ιερά για τον ίδιο λόγο. 9 κολόνες στήριζαν τον βοηθητικό χώρο στην Επίδαυρο, 9 κολόνες στην κάθε πλευρά είχε το περιστύλιο του ίδιου χώρου στη Βεργίνα. Το επίσης ιερό 9 και στα δυο ιερά, πάλι για τον ίδιο λόγο.
Τι γύρευε άραγε το αμφιθέατρο μέσα στο περιστύλιο στην Επίδαυρο; Βάση της λογικής του Ασκληπιείου, πρέπει να ήταν χώρος αναμονής για τους ασθενείς! Τι λέτε και εσείς αρχαιολόγοι; Καλή ιδέα είναι; Μήπως κατά περίπτωση ήταν και πανεπιστημιακός χώρος; Τόπος συνάθροισης γιατρών; Πάντως όπως το βλέπω, χωράει περισσότερο κόσμο από την θεατράρα της Βεργίνας. Γέλασα πάλι, συγνώμη. Πόσο θράσος χρειάζεται να ονομάσεις το «τίποτα» ΑΙΓΕΣ και την «παιδική χαρά» θέατρο; Τι λέτε και εσείς κε Λαμπρινουδάκη, αρχαιολόγε της Επιδαύρου; Είναι παλάτι αυτό στη Βεργίνα; Αν ναι, παλάτι είναι και η δική σας ανακάλυψη; Κάνατε λάθος στο χαρακτηρισμό ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ; Αν άλλο το ένα και άλλο το άλλο, γιατί το όμοιο του πράγματος; Όταν πέφταν οι ανακοινώσεις βροχή για το παλάτι του Φιλίππου, δεν προσέξατε την ομοιότητα; Και καλά το ψηφιδωτό του Φενεού, είναι μικρό και το κατάχωσε ο συνάδελφός σου. Εσύ γιατί δεν φώναξες; Έχω κι εγώ ένα παλάτι εδώ! Θα μπορούσες να φωνάξεις: ΠΡΟΣΟΧΗ παιδιά εκεί στη Βεργίνα, ΓΚΑΦΑ.
Το δικό σας θέατρο βέβαια, δεν συγκρίνεται με την «παιδική χαρά». Συμμερίζεσαι την άποψη ότι είναι θέατρο εκεί; ή γελάτε κι εσείς κρυφά; Πάντως η τραγιάσκα που συνήθως φοράτε, μου θυμίζει την Περιστέρη και αυτό να ξέρετε σας δυσφημεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου