Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΤΟΥ ΝΕΚΡΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΤΟΥ ΝΕΚΡΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
Όχι μακριά στο χρόνο πίσω, παρουσίασα το νεκρικό τετράδραχμο του Φιλίππου, που αμέσως μετά το θάνατό του κόπηκε στην Αμφίπολη (1). Είναι νεκρικό γιατί ο Δίας (Φίλιππος) κοιτάει αριστερά. Το αριστερά υποδηλώνει τη δύση (θάνατο). Το σύμβολο θήτα (Θ) στο πίσω μέρος, ήταν το δηλωτικό των μεγάλων Καβείριων θεών, που δείχνει ακόμα ότι ο Φίλιππος ήταν μυημένος. Συνοπτικά το νόμισμα λέει : « Ο νεκρός Φίλιππος που θάφτηκε σε ιερό Καβείριο χώρο». Αυτός στην Αμφίπολη ήταν ο «Καστάς».
Αμέσως μετά τον θάνατο του Αλεξάνδρου, ο Φίλιππος Αρριδαίος έκοψε το νεκρικό τετράδραχμό του (2). Πάλι ο Ηρακλής (Αλέξανδρος) κοιτά αριστερά στη δύση και πάλι το θήτα (Θ) με ότι αντιπροσωπεύει, μοναδικό σύμβολο στο πίσω μέρος του νομίσματος. Αυτό το νόμισμα έρχεται να επιβεβαιώσει απόλυτα το νεκρικό τετράδραχμο του Φιλίππου. Εκμηδενίζει την πιθανότητα σύμπτωσης, αριστερής κεφαλής συνδυασμένης με το ιερό θήτα (Θ).
Η ερμηνεία της κοπής του νεκρικού Αλεξάνδρου νομίσματος, είναι ότι η θέση του νεκρού Αλεξάνδρου, ήταν στο Καβείριο της Αμφίπολης. Υπήρξε προετοιμασία γι αυτό. Αυτά που επακολούθησαν του θανάτου, κάνουν το τοπίο ομιχλώδες και ακόμα πιο ομιχλώδες κάνουν το τοπίο, αυτοί που δεν συνεχίζουν την ανασκαφή. Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα, με το σώμα του Αλεξάνδρου ή χωρίς, τι κατάφερε να κάνει η μάνα Ολυμπιάδα. Ότι και να κατάφερε, είναι μέσα στο Καβείριο ιερό, πίσω από τον ήδη ανασκαφέντα χώρο. Στον χώρο που με ευλάβεια!!! κατάχωσαν το 41 π. Χ. οι Ρωμαίοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου