Ενημερώσεις

Ο ΠΕΡΙΒΟΛΟΣ ΘΑΦΤΗΚΕ (3)
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2015. «Το μνημείο Μιχάλη δεν έχει πλέον μυστικά» απευθύνομαι στον κύριο Λεφαντζή. «Θα χρειαστούν χρόνια μελέτης και ερευνών ακόμα» μου απαντά. Τότε ο κύριος Λεφαντζής, γνώριζε κάτι παραπάνω από εμένα. Γνώριζε ότι έβαλε την υπογραφή του στην κατάχωση του περιβόλου και ακόμα περισσότερο για το που πάει το πράγμα. Η έντιμη απάντηση θα ήταν, «όπως το κάναμε Αστέριε, θα χρειαστούν χρόνια αναμονής».
Μαζεύτηκε λοιπόν η παρεούλα τότε, με τελείως συμπτωματικά την κυρία Περιστέρη να απουσιάζει, λόγω αδιαθεσίας. Η απόφαση δια υπογραφής του υπεύθυνου αρχιτέκτονα, ήταν ότι κινδύνευε η στατικότητα του μνημείου και έτσι καταχώθηκε ο περίβολος. Άμα δείτε εσείς ποντικό να μπαίνει σε φάκα χωρίς τυρί, άλλο τόσο θα δείτε και βρομοδουλειά χωρίς προκάλυψη. Από το υποθετικά να βραχούν δυο ή τρις πωρόλιθοι στο βορρά, μέχρι την στατικότητα του μνημείου στο νότο, έχει κάποια απόσταση νομίζω. Είναι φανερό, ότι ταύτισαν όλο το μνημείο, με δυο πωρόλιθους. Άντε και κουνήθηκαν κάποιοι πωρόλιθοι ή και έπεσαν ακόμα. Θα ήταν μοιραίο; Αφήστε τα όμως και όλοι σας πήρανε χαμπάρι. Αν είχατε πόνο για το μνημείο, θα συνεχίζατε τις εργασίες.
Την υπογραφή μας, προσέχουμε που τη βάζουμε κύριε Λεφαντζή. Πάνω από εσένα πήραν την απόφαση, όμως εσύ εκτέθηκες. Είδες πόσο έξυπνα η κυρία Περιστέρη, που θα έρθει και η σειρά της, δεν παρευρέθηκε στην παρέα σας;
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
Ο ΠΕΡΙΒΟΛΟΣ ΘΑΦΤΗΚΕ (4)
Υπάρχει και κάτι ακόμα κύριε Λεφαντζή. Η τομογραφία του «Καστά», τον Δεκέμβριο του 2014, έδειξε είσοδο στα βορειοδυτικά της περιβόλου. Εκεί ακριβώς που φοβηθήκατε για την στατικότητα του μνημείου. Όπως το βλέπω εγώ, δεκάρα δεν δίνατε για δυο ή τρις πωρόλιθους και σωστά. Αγωνία σας ήταν, μην από ένα νεροφάγωμα μετά από βροχή, εμφανιζόταν η είσοδος!!! Άντε να σταματήσεις τις διαδικασίες μετά. Βέβαια δεν γνωρίζω την αξιοπιστία τέτοιων τομογραφιών, κρίνοντας όμως από τις δικές σας παρουσιάσεις που έγιναν, εσείς πιστεύετε και ποντάρετε σ αυτές.
Περίβολο ή νέα είσοδο θάψατε λοιπόν; Όπως φαίνεται, δια της περιβόλου θάψατε την είσοδο. Κάποτε κύριε Λεφαντζή, θα χρειαστεί να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας και θα είναι δύσκολο. Ένα αρρωστημένο ΥΠΠΟ, τρέμει στην ιδέα μιας αποκάλυψης, ενώ θα έπρεπε να λαχταρά γι αυτή. Σημεία των καιρών και η Περιστέρη κάνει βόλτες τα πνευματικά δικαιώματα μιας ανασκαφής, που σε λίγο θα ξεχάσει κατά που πέφτει.
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
Ο ΠΕΡΙΒΟΛΟΣ ΘΑΦΤΗΚΕ (5)
Ενδιαφέρουσα μέρα η σημερινή (4/9/2016) και θα ξεφύγω λίγο από τη ροή. Σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη της κυρίας Περιστέρη στη Real News, γράφτηκαν κάποια πολύ σημαντικά πράγματα.
"Θα μπορούσε η αρμόδια διεύθυνση του Υπουργείου να είχε βρει άλλο τρόπο προστασίας και στερέωσης, αντί να προχωρήσει σε μια βεβιασμένη κατάχωση"
ΩΠΑ !!! Μετέφερα το απόσπασμα όπως ακούστηκε δια στόματος της αρχαιολόγου. Τα μηνύματα πολλαπλά. Σε καμιά περίπτωση δεν εγκρίνει την υπογραφή της κατάχωσης από τον κύριο Λεφαντζή, που άλλωστε σ αυτόν δεν αναφέρθηκε σε κανένα σημείο της συνέντευξης (γιατί άραγε;). Ήταν και ο λόγος που τότε, λόγω αδιαθεσίας απουσίασε από εκείνο το ΚΑΣ του ΥΠΠΟ. Πάντως ήταν φανερό, πως όπως στήθηκε το όλο θέμα της κατάχωσης, η ρήξη θα ερχόταν. Φυσικά έχει απόλυτο δίκιο η ανασκαφέας, ότι η αρμόδια διεύθυνση θα μπορούσε να βρει άλλο τρόπο, όμως σκοπός δεν ήταν το αυτονόητο.
Είπε επίσης, πως σε οποιοδήποτε κράτος του κόσμου να υπήρχε αυτό το μνημείο, θα ήταν ήδη επισκέψιμο!!! Τι να πω; ΣΩΣΤΟ
Εσείς όμως, τι κάνατε κυρία Περιστέρη για να αποτρέψετε ή να ενισχύσετε άλλα, ώστε να γίνει το μνημείο επισκέψιμο όπως λέτε; Έχετε τις σωστές συναναστροφές, που οδηγούν σε αυτή την κατεύθυνση; Αν έχετε, πέστε και σε μένα, γιατί αισθάνομαι μια περίεργη μοναξιά.
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ