Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

497 ΜΕΤΡΑ +(2)+(3) + (4)


497 ΜΕΤΡΑ

Πόσες φορές δεν ακούστηκε το μήκος της περιμέτρου του μνημείου στην Αμφίπολη; Σε κάθε πρώτη ευκαιρία, δια στόματος κυρίως της κυρίας Περιστέρη, αμέτρητες φορές.
Γιατί τόσα τα μέτρα; Λέτε να τέλειωσε το μάρμαρο και γι αυτό δεν το έκαναν στρόγγυλο 500; Θα ήθελα να ρωτήσω πρώτα, όλη την ομάδα της ανασκαφής. Εκεί στα διαφορετικά πανεπιστήμια που πήρατε τα πτυχία σας, είχατε μάθημα «ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΚΑΒΕΙΡΙΑ»; Τολμώ να πω πως όχι. Και μια και μιλάμε για πανεπιστήμια, εγώ σε πιο έπρεπε να πάω για να μου διδάξουν αυτό το μάθημα; Τολμώ πάλι να πω, σε κανένα.
Την λέξη «αναρμόδιος» νομίζω ότι την γνωρίζετε. Αυτό να δηλώσετε και να πάτε στα σπίτια σας. Την κακοποιήσατε τόσο πολύ την ιστορία, που αν συνεχίσετε δεν θα σας το συγχωρέσει ποτέ. Ποια πνευματικά δικαιώματα επικαλείσθε εσείς κυρία Περιστέρη; Γι αυτά που δεν ξέρετε και ούτε καν φαντάζεστε ότι υπάρχουν, πνευματικά δικαιώματα δεν υπάρχουν.
Τι αποδεικνύουν τα 497 μέτρα; Αυτή είναι η ερώτηση που καίει και την απάντηση δεν θα τη βρείτε ποτέ. Αποδεικνύουν το πιο μεγαλόπρεπο άθικτο Καβείριο ιερό, που μπροστά του όλα τα άλλα του μνημείου χλομιάζουν. Αποδεικνύουν όμως και κάτι άλλο. Ότι μπορώ να «παίζω» μαζί σας, όσο επιθυμώ.
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
ΥΓ. Κα Κοτταρίδου, δεν σε ξέχασα.
497 ΜΕΤΡΑ (ΣΥΝΕΧΕΙΑ)(2)
Μήνες τώρα γράφω, ότι ο κυκλικός περίβολος περικλείει ένα Καβείριο ιερό, κατασκευασμένο από την ίδια την Ολυμπιάδα. Μάλλιασε η γλώσσα μου να μιλάει για την μεθοδικότητα και την ακρίβεια των αρχαίων σε ότι κατασκεύαζαν. Ήθελαν να αναπαραστήσουν φως, έβαζαν επτά (1) ή εννιά ακτίνες (2). Δεν έβαζαν οκτώ, γιατί τα πράγματα στο μυαλό τους ήταν ξεκαθαρισμένα. Οκτώ έχει το αστέρι. Όσον αφορά τα Καβείρια, αυτά ήταν εξαπλωμένα σε όλη την επικράτεια και υπήρχαν δεκάδες. Όλα υπάκουαν σε στάνταρ προδιαγραφές, ‘όπως ένας χριστιανικός ναός σήμερα.
Τις προδιαγραφές αυτές, δεν φρόντισε να τις καταγράψει κανείς, γιατί κανείς δεν τις αναζήτησε. Μόλις περιέγραψα το πρόβλημα.
 Τα 497 μέτρα υπακούουν σε μια στάνταρ και απαραβίαστη προδιαγραφή. Η απάντηση υπάρχει και μπορεί να αναζητηθεί στο Καβείριο της Σαμοθράκης και κατόπιν μπορεί να επιβεβαιωθεί σε περισσότερα σημεία της επικράτειας. Αυτό όμως θα είναι ο επίλογος στο θέμα μας.
Ένα Καβείριο, όπως ο ναός σήμερα, έχει το δικό του καμπαναριό. Το καμπαναριό σκορπάει ήχο, ενώ ο φάρος φως. Αν Καβείριο ναι, τότε πηγή φωτός. Όπως καταλαβαίνεται, εκεί δεν είχαν θέση λιοντάρια. Το Καβείριο απλά τα ακυρώνει. Θα μπορούσε σε ένα ναό σήμερα, αντί για καμπάνα εκεί ψηλά να υπάρχει λιοντάρι; Όχι φυσικά, γιατί θα ήταν κόντρα στις προδιαγραφές.
Αν τα λάθη είναι ανθρώπινα, τότε για τα περί λιονταριού, θα περιμένω μια έντιμη στάση της ανασκαφικής ομάδας. Ότι επιπλέον στοιχεία μου ζητηθούν από την ομάδα, έστω και αν παραβιάσω το χρονοδιάγραμμα που έθεσα στον εαυτό μου, θα τα δώσω ΑΚΑΡΙΑΙΑ.
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
ΥΓ. Κα Κοτταρίδου δεν σε ξέχασα.
497 (ΣΥΝΕΧΕΙΑ) (3)
ΗΛΙΟΣ ΒΕΡΓΙΝΑΣ – ΑΣΤΕΡΙ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ, τέσσερις λέξεις, από τις οποίες μόνο η μία είναι σωστή. Αυτή είναι ο ΗΛΙΟΣ. Ο υπέρτατος των μεγάλων θεών Ήλιος. Το υπέρτατο Καβείριο σύμβολο λοιπόν, είναι ο Ήλιος με τις 16 ακτίνες.
Σε νόμισμα του 480 π. Χ. από την περιοχή ανατολικά της Αμφίπολης, απεικονίζεται ο Ήλιος (1) που δεν έχει να κάνει με τους Μακεδόνες, αλλά με την πανάρχαια λατρεία των Καβειρίων. Από το πρώτο μισό του 4ου π. Χ. αιώνα και την επικράτεια των Λοκρών, έρχεται πάλι απεικόνιση του Ήλιου (2), που επίσης δεν έχει να κάνει με τους Μακεδόνες. Έχει να κάνει όμως με τους Δελφούς, που υπήρχαν στο ζωτικό χώρο των Λοκρών και άρα με τον Ήλιο πάλι. Στην αναδιοργάνωση της Καβείριας λατρείας από την Ολυμπιάδα, ο Ήλιος με τις 16 ακτίνες, υπήρξε ιερό σύμβολο και των Μακεδόνων.
Δεν είμαι ο πλέον ειδικός στους συμβολισμούς των αριθμών και θα μείνω μόνο στο ότι το αστέρι με τις οκτώ ακτίνες (3), επίσης των Λοκρών, συμβόλιζε τον θεό του φωτός Απόλλωνα και παρέπεμπε πάλι στους Δελφούς. Η ιερή τετρακτύς, ήταν υποδιαίρεση και των δυο, με ιεραρχικά ανώτερο τον Ήλιο. Ίσως δεν είναι και σύμπτωση, ότι οι μεγάλοι θεοί των Καβειρίων ήταν 16. Πάντως μαζί με το 497, στην κατασκευή του μνημείου η Ολυμπιάδα, χρησιμοποίησε και το 16!!!.
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
ΥΓ. Εκτός από τον ήλιο με τις 16 ακτίνες στη μια λάρνακα του τάφου της Βεργίνας, υπήρχε στην άλλη λάρνακα το αστέρι με τις 12 ακτίνες. Αυτό όμως να το εξηγήσει, είναι στην αρμοδιότητα της κυρίας Κοτταρίδη. Ξέρετε, είναι αυτή που στα πλαίσια εξαφάνισης του μνημείου, την συμβούλευσαν να πει, ότι μπορεί και να μην έχει τίποτα άλλο στον «Καστά».
497 (ΣΥΝΕΧΕΙΑ – 4)
Έχουμε λοιπόν τον αριθμό του περιβόλου 497 και τον ιερό αριθμό 16.
 Από μόνοι τους οι αριθμοί, δεν φαίνεται να οδηγούν πουθενά. Χρειάζονται κάτι άλλο, για να μπορέσουν να «πατήσουν». Ένα συγκριτικό μέγεθος για να έρθει αρμονία. Αυτό είναι ο εσωτερικός του περιβόλου, ιερός κύκλος των μεγάλων θεών.
Η περίμετρος λοιπόν του εσωτερικού κύκλου Χ 16 μας δίνει τον αριθμό 497 ή η διάμετρος του ίδιου κύκλου Χ 16 μας δίνει το 158,4, όπως είναι καταμετρημένο. Έτσι ή αλλιώς, το ίδιο πράγμα είναι.
Το 497 και το 16, μας προδιαθέτουν λοιπόν για το μέγεθος του εσωτερικού κύκλου. 
Κι αν δεν είναι έτσι; 
Αν η Ολυμπιάδα δεν ακολούθησε αυτό το δρόμο; 
Ένας δρόμος είναι να το αφήσουμε να αιωρείται και να αποδειχθεί ή όχι με το πέρας της ανασκαφής. Τέτοιους αβέβαιους δρόμους όμως, εγώ δεν τους ακολουθώ. Οι αποδείξεις ότι ο εσωτερικός κύκλος είναι ακριβώς τόσος, έρχονται από αλλού, τις οποίες και αυτές θα τις δούμε.
Όταν σε σχόλιο αποκάλεσα τα 497 μέτρα Καβείριο ορισμό, αυτό αντανακλούσε στο μέγεθος του μέσα κύκλου που ήταν από την Ολυμπιάδα ορισμένο. Δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να εκφράσει τις υποψίες του, για το τι άλλο έχει εκεί μέσα. Αναφέρομαι βλέπετε μόνο σε αυτά που 100% μπορώ να αποδείξω. Αν οι μισές μου υποψίες επαληθευτούν, τότε καλά θα κάνει ο δήμαρχος Αμφίπολης εκτός από βατό λιμάνι, να φέρει και αεροδρόμιο.
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
ΥΓ. Ξέρετε κυρία Κοτταρίδου, πως μοιάζει η Βεργίνα πλάι στην Αμφίπολη; Σαν τις φαβέλες του Σαο Πάολο, δίπλα στους ουρανοξύστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου