Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2016

497 ΜΕΤΡΑ +(2)


497 ΜΕΤΡΑ
Πόσες φορές δεν ακούστηκε το μήκος της περιμέτρου του μνημείου στην Αμφίπολη; Σε κάθε πρώτη ευκαιρία, δια στόματος κυρίως της κυρίας Περιστέρη, αμέτρητες φορές.
Γιατί τόσα τα μέτρα; Λέτε να τέλειωσε το μάρμαρο και γι αυτό δεν το έκαναν στρόγγυλο 500; Θα ήθελα να ρωτήσω πρώτα, όλη την ομάδα της ανασκαφής. Εκεί στα διαφορετικά πανεπιστήμια που πήρατε τα πτυχία σας, είχατε μάθημα «ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΚΑΒΕΙΡΙΑ»; Τολμώ να πω πως όχι. Και μια και μιλάμε για πανεπιστήμια, εγώ σε πιο έπρεπε να πάω για να μου διδάξουν αυτό το μάθημα; Τολμώ πάλι να πω, σε κανένα.
Την λέξη «αναρμόδιος» νομίζω ότι την γνωρίζετε. Αυτό να δηλώσετε και να πάτε στα σπίτια σας. Την κακοποιήσατε τόσο πολύ την ιστορία, που αν συνεχίσετε δεν θα σας το συγχωρέσει ποτέ. Ποια πνευματικά δικαιώματα επικαλείσθε εσείς κυρία Περιστέρη; Γι αυτά που δεν ξέρετε και ούτε καν φαντάζεστε ότι υπάρχουν, πνευματικά δικαιώματα δεν υπάρχουν.
Τι αποδεικνύουν τα 497 μέτρα; Αυτή είναι η ερώτηση που καίει και την απάντηση δεν θα τη βρείτε ποτέ. Αποδεικνύουν το πιο μεγαλόπρεπο άθικτο Καβείριο ιερό, που μπροστά του όλα τα άλλα του μνημείου χλομιάζουν. Αποδεικνύουν όμως και κάτι άλλο. Ότι μπορώ να «παίζω» μαζί σας, όσο επιθυμώ.
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
ΥΓ. Κα Κοτταρίδου, δεν σε ξέχασα.
497 ΜΕΤΡΑ (ΣΥΝΕΧΕΙΑ)
Μήνες τώρα γράφω, ότι ο κυκλικός περίβολος περικλείει ένα Καβείριο ιερό, κατασκευασμένο από την ίδια την Ολυμπιάδα. Μάλλιασε η γλώσσα μου να μιλάει για την μεθοδικότητα και την ακρίβεια των αρχαίων σε ότι κατασκεύαζαν. Ήθελαν να αναπαραστήσουν φως, έβαζαν επτά (1) ή εννιά ακτίνες (2). Δεν έβαζαν οκτώ, γιατί τα πράγματα στο μυαλό τους ήταν ξεκαθαρισμένα. Οκτώ έχει το αστέρι. Όσον αφορά τα Καβείρια, αυτά ήταν εξαπλωμένα σε όλη την επικράτεια και υπήρχαν δεκάδες. Όλα υπάκουαν σε στάνταρ προδιαγραφές, ‘όπως ένας χριστιανικός ναός σήμερα.
Τις προδιαγραφές αυτές, δεν φρόντισε να τις καταγράψει κανείς, γιατί κανείς δεν τις αναζήτησε. Μόλις περιέγραψα το πρόβλημα.
 Τα 497 μέτρα υπακούουν σε μια στάνταρ και απαραβίαστη προδιαγραφή. Η απάντηση υπάρχει και μπορεί να αναζητηθεί στο Καβείριο της Σαμοθράκης και κατόπιν μπορεί να επιβεβαιωθεί σε περισσότερα σημεία της επικράτειας. Αυτό όμως θα είναι ο επίλογος στο θέμα μας.
Ένα Καβείριο, όπως ο ναός σήμερα, έχει το δικό του καμπαναριό. Το καμπαναριό σκορπάει ήχο, ενώ ο φάρος φως. Αν Καβείριο ναι, τότε πηγή φωτός. Όπως καταλαβαίνεται, εκεί δεν είχαν θέση λιοντάρια. Το Καβείριο απλά τα ακυρώνει. Θα μπορούσε σε ένα ναό σήμερα, αντί για καμπάνα εκεί ψηλά να υπάρχει λιοντάρι; Όχι φυσικά, γιατί θα ήταν κόντρα στις προδιαγραφές.
Αν τα λάθη είναι ανθρώπινα, τότε για τα περί λιονταριού, θα περιμένω μια έντιμη στάση της ανασκαφικής ομάδας. Ότι επιπλέον στοιχεία μου ζητηθούν από την ομάδα, έστω και αν παραβιάσω το χρονοδιάγραμμα που έθεσα στον εαυτό μου, θα τα δώσω ΑΚΑΡΙΑΙΑ.
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
ΥΓ. Κα Κοτταρίδου δεν σε ξέχασα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου