Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ


ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ
Μου δόθηκε η ευκαιρία τα τελευταία λίγα χρόνια, να καταλάβω ανθρώπους και τον τρόπο με τον οποίο τους ελέγχουν. Μη γνωρίζοντας κάποιος την απόλυτη αλήθεια, ούτε καν μικρό μέρος από αυτή, κατακρίνει άλλους για τις επιλογές τους. Από τη στιγμή που το κάνει, εξουσιάζεται απόλυτα από το ΔΟΓΜΑ, όποιο κι αν είναι αυτό. Ο ορθόδοξος ας πούμε, δεν δικαιούται να αγαπάει την πατρίδα του που τη λένε Ελλάδα. Ο Εθνικός τον μισεί και ας έχουν την ίδια αγάπη στο ίδιο πράγμα! Θα μείνω μόνο σ αυτό το παράδειγμα από τα δεκάδες, που όλα μαζί φέρνουν τα μύρια κακά που «απολαμβάνουμε».
Το ΔΟΓΜΑ απαγορεύει την ένωση κάτω από τον ίδιο σκοπό! Είναι ύπουλο! Βασίζεται σε ψήγματα αλήθειας, γιατί τόσο μόνο μπορεί να αντιληφθεί ο κοινός νους. Ο ίδιος νους, που δεν καταλαβαίνει ότι υπακούει σε ΔΟΓΜΑ. Ο ίδιος νους που έβαλε φραγμό στις άλλες απόψεις, που και εκείνες ψήγματα αλήθειας έχουν! Το ΔΟΓΜΑ δεν επιτρέπει στην αλήθεια να μεγαλώσει, γιατί τότε χάνει έδαφος, ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ. Η ελεύθερη βούληση, είναι φυλακισμένη μέσα στο ΔΟΓΜΑ και μόνο αν αυτή ελευθερωθεί, θα παραχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα! Μέχρι τότε όμως, οι μεν στους δε, αντίστροφα και ξέρεις τι έγινε πριν χίλια χρόνια;
Δεν μ αρέσει να φεύγω από ιστορικά θέματα, όμως η όση ελεύθερη βούληση απολαμβάνω, μου επιτρέπει και έρχομαι όλο και περισσότερο κοντά στην αλήθεια. Κάτι που δεν συμβαίνει μέσα σε κανένα ΔΟΓΜΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου