Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Η «ΑΛΗΣΤΕΙΑ» ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ

Η «ΑΛΗΣΤΕΙΑ» ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ
«Δυστυχώς το μνημείο ήταν συλημένο». Επίσημα λόγια της αρχαιολόγου Δήμητρας Μαλαμίδου, που αντικατέστησε την Περιστέρη στην εφορεία αρχαιοτήτων Σερρών. Το είπε σε ομάδα επισκεπτών πολύ πρόσφατα, όταν τους ξενάγησε μέσα στο μνημείο. Θα μπορούσε βέβαια να μη ξέρει και να είναι και η ίδια θύμα μιας άθλιας γραμμής που δόθηκε.
10 Σεπτεμβρίου 2014. Μέχρι στις 12 το μεσημέρι, μια Τετάρτη σαν όλες τις μέρες. Μετά ήρθε στρατός και αστυνομία. Κάτι παραπάνω από 200 όλοι μαζί. Κάποιος άκουσε και ελικόπτερο να πετά. Δημιούργησαν άβατο πέριξ του μνημείου. Κανένας για πάνω από 3 ώρες δεν έπρεπε να δει! Τι δεν έπρεπε να δει άραγε; Ίσως τα φορτηγά που απομακρύνθηκαν; Όχι αυτά τα είδαν. Θα έλεγα ότι βρέθηκαν τυχαία εκεί, αλλά πως πέρασαν από τόσα μπλόκα που στήθηκαν; Μάλλον τα κάλεσαν για να φορτώσουν. Αλλά και πάλι, τι να φορτώσουν από ένα συλημένο μνημείο; Και τόσες ώρες; Τι άραγε διαρκεί τόσο πολύ σε ένα συλημένο μνημείο; Λέτε να ήταν το ογκώδες άγαλμα; Μα κι αυτοί οι άτιμοι οι αρχαίοι, χάθηκε ο κόσμος να έκαμναν μια μινιατούρα; Πόσο κόπο θα γλίτωναν αυτοί; «Δυστυχώς το μνημείο ήταν συλημένο» όπως η Μαλαμίδου είπε. Ταινία μάλλον γύριζαν εκεί.
Βέβαια, αληστεία χωρίς αλήστες δεν γίνεται, όπως και ταινία χωρίς πρωταγωνιστές. Να τώρα τι παθαίνω. Πρέπει να γράψω ότι αυτά έγιναν κάτω από τη μύτη του τοπικού άρχοντα δημάρχου και θα φάω κι άλλη μήνυση. Αφού τα παραπάνω έγιναν δήμαρχε, στη δικιά σου μύτη απευθύνονται και αυτό δεν το αλλάζει κανένα δικαστήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου