Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

Asterios Tsintsifos 9 λεπτά · ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΡΑΒΔΙ

Asterios Tsintsifos

ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΡΑΒΔΙ
Στα παραμύθια, το μαγικό ραβδί το κρατάνε νεραΐδες, που με ένα κτύπημα εκπληρώνουν τις ευχές των μικρών παιδιών. Το κρατάνε και οι «μάγοι», όταν βγάζουν το κουνέλι από το καπέλο. Ένα είδος από ραβδί, είναι το σκήπτρο των βασιλέων, που σε αυτή την περίπτωση είναι το υπέρτατο σύμβολο εξουσίας στο γήινο περιβάλλον. Θεωρητικά, αυτό που κομίζει το σκήπτρο, το διαχειρίζεται ο βασιλέας. Δίκαια ή άδικα, είναι άλλη ιστορία.
Το ραβδί ή σκήπτρο, ανήκε από πάντα στην πολύμορφη ΡΕΑ (1). Μέσα από αυτό μοίραζε την ΕΥΛΟΓΙΑ της και χωρίς να το θυμόμαστε, η χρήση του εξακολουθεί. Στα αρχαία χρόνια, όταν ακόμα οι άνθρωποι ήταν πιστοί και μόνο το ραβδί της θεάς ήταν αντικείμενο λατρείας (2). Σ αυτό προσέβλεπαν όλοι να τους δώσει ευλογία. Στην περίπτωσή μας, «ευλογία στα νερά να δίνουν άφθονα ψάρια».
Σε άλλες αναρτήσεις, έγραψα για την ΑΝΤ ΑΥΤΟΥ (ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ) λατρεία στο Βουκεφάλα. Εδώ έχουμε άλλη μια περίπτωση ΑΝΤ ΑΥΤΗΣ (ΡΕΑ). Ομολογώ ότι είναι σκόρπιες πληροφορίες, γιατί διαφορετικά δεν γίνεται στο ΦΒ, που όλες μαζί όμως, συνδέουν και συγκροτούν την λαμπρή Ελληνική ιστορία που δεν ξέρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου