Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΑΜΑΘΕΙΑ

ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΑΜΑΘΕΙΑ
« Η ημιμάθεια χειροτέρα της αμαθείας».
 Αυτό το ξέρουν και οι αρχαιολόγοι. Ξέρουν όμως, ότι αυτό που εφαρμόζει καλύτερα απ όλα στο γνωμικό, είναι ο κλάδος τους; Αυτό είναι η αλήθεια και δεν έχει σημασία αν το γνωρίζουν ή όχι.
Υπερόπτες ημιμαθείς λοιπόν, ισοπέδωσαν και εξακολουθούν να το κάνουν, τον πολιτισμό και την ιστορία μας. Αγνοώντας την συγκροτημένη σκέψη των αρχαίων, την δομή της κοινωνίας τους και τους κανόνες που επέβαλαν στις δραστηριότητές τους, πήραν τα ηνία και έγινε το «έλα να δεις». Φαίνεται όμως να τους «δέρνει» και μια αρχαία κατάρα. Δεν πέφτουν ποτέ πάνω στην αλήθεια, ούτε και από σύμπτωση. Ίσως είναι η εκδίκηση των αρχαίων για το μεγάλο κακό που τους βρήκε, να εκπροσωπούνται από αυτούς.
Ξέρετε πόσο δύσκολο είναι να πάρετε από μικρό παιδί το παιχνίδι που παίζει; Έτσι γαντζώθηκαν κι αυτοί στον πολιτισμό, μαλώνοντας μάλιστα για το ποιος θα πάει που. «Κολιός και κολιός από το ίδιο βαρέλι» λέει ο λαός μας και η ασέλγεια στην ιστορία, καλά κρατεί. Όταν οι ασπίδες που σας προστατεύουν πέσουν, τότε αρκετοί από εσάς θα θυμηθείτε το φιλότιμο που δεν δείξατε ποτέ.
Θα συμφωνήσω με τους περισσότερους από εσάς, ότι ο «Καστάς» είναι τάφος. Ο δικός σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου