Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

ΕΔΩ ΤΑΦΟΣ ΕΚΕΙ ΤΑΦΟΣ. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ; ( 2)+(3)

ΕΔΩ ΤΑΦΟΣ ΕΚΕΙ ΤΑΦΟΣ. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ;
Κάποτε ο μακαρίτης Ανδρόνικος, ανακοίνωσε την εύρεση του τάφου του Φιλίππου. Υπήρξαν και υπάρχουν ακόμα φωνές αντίθετες σ αυτό. Όχι τυχαία, γιατί το αποδεικτικό υλικό είναι ανύπαρκτο. Δεχόμαστε λοιπόν όλοι σήμερα, ότι ο τάφος του Φιλίππου είναι στη Βεργίνα. Εσείς τι λέτε Κα Κοτταρίδη, είναι;
Οι νομισματικές αποδείξεις, λένε ότι ο φίλιππος βρίσκετε στον «Καστά» της Αμφίπολης. Εγώ τις θεωρώ πολύ αξιόπιστες και προτείνω να φέρετε κι εσείς τις δικές σας. Όχι αυτές που έχουν να κάνουν με την κληρονομιά του Ανδρόνικου και το πτυχίο σας, αλλά τις άλλες αν υπάρχουν. Αν δεν αντέχετε τη σύγκριση, ελάτε με κλιμάκιο του ΥΠΠΟ να μου τις ζητήσετε. Θα έπρεπε να το κάνετε πολύ νωρίτερα όμως, γιατί 20 μήνες τώρα δηλώνω και κρυφά και φανερά, ότι ο Φίλιππος είναι στο μνημείο. Τώρα τα πράγματα στένεψαν, ή εσείς θα προλάβετε ή τα δημοσιεύματα από το εξωτερικό. Ξεκινήσατε με έναν τάφο «απάτη», συνεχίζετε με ένα υποθετικό, πάλι του Φιλίππου ανάκτορο και καταλήγετε να λέτε, ότι εκεί είναι η ακρόπολη της Μακεδονίας. Πέφτετε έξω Κα Κοτταρίδη, ούτε με το Φίλιππο έχετε να κάνετε στο οίκημα και η ακρόπολη της Μακεδονίας είναι ο «Καστάς».
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
ΕΔΩ ΤΑΦΟΣ ΕΚΕΙ ΤΑΦΟΣ. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ; 
Θα προσφέρω τη χαρά της ερμηνείας, μόνο αυτού του νομίσματος στον φίλο Βαγγέλη και στην ανασκαφική ομάδα. Μετά θα μου επιτρέψει η ομάδα να της κάνω μια ερώτηση.
ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΥΗΜΕΝΟΥΣ ΛΟΙΠΟΝ
Πρόκειται για το νεκρικό τετράδραχμο του Φιλίππου, που κόπηκε στην Αμφίπολη αμέσως μετά το θάνατό του. Κόπηκε σε έναν τύπο μόνο και είναι νεκρικό γιατί ο Δίας κοιτάει αριστερά. Δεν υπάρχει άλλος τύπος των νομισμάτων του Φιλίππου, όπου ο Δίας να κοιτάει αριστερά. Πάντα δεξιά. Το αριστερά υποδηλώνει τη δύση (θάνατο). Το θήτα (Θ) στο πίσω μέρος του νομίσματος, όπως και η αριστερή κεφαλή, δεν υπάρχει σε κανέναν άλλο νομισματικό τύπο του Φιλίππου. Το σύμβολο δείχνει ότι ο Φίλιππος ήταν μυημένος στα Καβείρια. Η μοναδικότητα του συμβόλου, μόνο σε αυτόν τον τύπο, δείχνει την ιδιαιτερότητά του αλλά και τη σύνδεσή του με ανάλογα θήτα (Θ) μέσα στο μνημείο. Τέλος, το θήτα (Θ) που είναι το δηλωτικό των μεγάλων Καβείριων θεών, δείχνει ότι ο Φίλιππος θάφτηκε σε χώρο ιερό. Συνοπτικά το νόμισμα λέει : « Ο νεκρός Φίλιππος που θάφτηκε σε ιερό χώρο». Οι τάφοι της Βεργίνας δεν είναι σε ιερό χώρο, όμως ιερός χώρος είναι ο «Καστάς».
Η ερώτησή μου στην ομάδα είναι: Πόσες επαναλήψεις βρήκατε εγχάρακτες αυτού του συμβόλου, στον τελευταίο νεκρικό θάλαμο; Εγώ ξέρω.
Κανονικά αυτό μόνο το νόμισμα και το ψηφιδωτό, έχουν πολλαπλάσια αποδεικτική αξία, από ότι έχει το υποθετικό ενδεικτικό και όχι αποδεικτικό υλικό της Βεργίνας.
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Ο ΤΑΦΟΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ
Μέχρι πρότινος, αλλά και από τότε που ανακαλύφθηκε ο ασύλητος τάφος στη Βεργίνα, η αρχαιολογική κοινότητα, όσον αφορούσε τον ένοικο του τάφου, ήταν διχασμένη. Δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς, καθότι το γεγονός ανακάλυψης του τάφου του Φιλίππου, στηρίχθηκε μόνο σε σαθρές ενδείξεις. Πολιτικοί λόγοι προφανώς, στήριξαν την υπόθεση του Φιλίππου και έτσι αυτό έφτασε έως τις μέρες μας.
Σήμερα όμως με την αποκάλυψη του αληθινού τάφου – προσκυνήματος του Φιλίππου, πρέπει να αποκατασταθεί η αλήθεια. Οι σαθρές ενδείξεις της Βεργίνας, μετετράπησαν στην Αμφίπολη σε ατράνταχτες αποδείξεις. Άσχετα αν η δολοφονία συνέβη στις Αιγές, όλα τα άλλα συνέβησαν στην Αμφίπολη. Είναι βέβαιο ότι ο Φίλιππος αποθεώθηκε εκεί, όπως φανερώνει η παρατήρηση των ιερέων του Άμμωνα Δία προς τον Αλέξανδρο το 331 π. Χ., να προσέχει πως μιλάει για τον Φίλιππο, που πλέον δεν είναι θνητός. Και μόνο αυτό, δείχνει ότι του Φιλίππου δεν ταίριαζε ένας τυπικός Μακεδονικός τάφος, όπως αυτόν της Βεργίνας. Με ασφάλεια πλέον μπορούμε να πούμε, ότι αυτό που ταίριαζε ήταν ένα προσκύνημα. Και αυτό το έχουμε πλέον. Αργότερα η αποθέωση του Αλεξάνδρου, επέτρεψε και σ αυτόν να έχει προσκύνημα.
Περιμένω για το μέγιστο αυτό παγκόσμιο γεγονός, να αντιδράσουν δυναμικά και άμεσα: Ο δήμαρχος Αμφίπολης Μελίτος, που είναι στην άμεση δικαιοδοσία του. Η κυρία Μάλαμα, προϊσταμένη στα αρχαία του νομού μας. Σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του νομού και φυσικά ο τοπικός τύπος. Εννοείτε τηλεόραση και ραδιόφωνο μαζί.
Για πλήρες αποδεικτικό υλικό. ΕΝΤΑΥΘΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου