Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

ΕΙΝΑΙ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΤΟΝ «ΚΑΣΤΑ»;

ΕΙΝΑΙ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΤΟΝ «ΚΑΣΤΑ»;
Θα επανέλθω στο νόμισμα του Μάρκου Αντώνιου (1), που κατά τους αρχαιολόγους κόπηκε κάπου στη βόρεια Ελλάδα (το σωστό είναι ΑΜΦΙΠΟΛΙ). Τι πιο φυσιολογικό να βρίσκεται ο Αλέξανδρος Ήλιος (2), στον ναό του Ήλιου. Και ο μέγιστος ναός αυτού, στην Αμφίπολι!!! Αποδείξεις για αυτό, από «πηγές» και νομίσματα, δεκάδες. Τι θέλει να μας δείξει ο Μάρκος Αντώνιος; Μέσα από πύλη, ο Αλέξανδρος Ήλιος, στον δίσκο του ήλιου, ίσως και στον περίβολο τον ίδιο.
Πια είσοδος είναι αυτή; Αυτή που ήδη βρήκε η ανασκαφική ομάδα ή κάποια άλλη; Μάλλον είναι η άλλη, που με τόση σπουδή πασχίζουν μην τυχόν και αποκαλυφθεί. Είναι αναμφισβήτητο, ότι ο ναός του ήλιου υπάρχει μέσα στον περίβολο. Η ταύτιση του Αλεξάνδρου με τον ήλιο σε χιλιάδες νομίσματα της αυτοκρατορίας, πια αφορμή είχε; Μα την καλύτερη και αυτή ήταν στην Αμφίπολι!!! Στην ίδια την γενέτειρα του Αλεξάνδρου και στην αρχή που τον έκανε κοσμοκράτορα.
Άντε παλληκάρια της ανασκαφικής, της περιφέρειας, των ΕΣΠΑ, της φακής και του δήμου Αμφίπολης, ΣΚΑΨΤΕ. Επιβεβαιώστε τα νομίσματα ή διαψεύστε τα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου