Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΚΑΙ ΦΑΣΑΡΙΑ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΚΑΙ ΦΑΣΑΡΙΑ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Διάταγμα του αυτοκράτορα Καρακάλλα (198 – 217 μ. Χ.), ανάβει τα αίματα στη Μακεδονία. Μήλο της έριδος το προσκύνημα του Αλεξάνδρου!!! Αμφίπολις, Θεσσαλονίκη και Βέροια, έρχονται σε αντιπαράθεση. ΧΑΜΟΣ. Η κάθε πόλη προβάλει τα δικά της επιχειρήματα και η ΡΩΜΗ τα έχει χαμένα. ΟΜΟΝΟΙΑ φωνάζει και το γράφει σε νομίσματα του Αλεξάνδρου. ΟΜΟΝΟΙΑ για τις δυο πόλεις που έχασαν!!! Όλοι δεν κερδίζουν, μόνο ΕΝΑΣ.
Έχω μια άποψη και μακριά από νομισματικές επιβεβαιώσεις, θέλω να την εκφράσω. Πως θα αντιμετώπιζε την σωρό του Αλεξάνδρου, ένας «ψυχάκιας» γι αυτόν όπως ο Καρακάλλας; Θα σφραγιζόταν από υπερβολική αγάπη μαζί του στον ίδιο θάλαμο ή θα σφράγιζε το προσκύνημα, αφού πρώτα τον έπαιρνε μαζί του; Είναι πιθανό να μην έκανε τίποτα από τα δυο και απλά να τον σφράγισε; Μάλλον όχι, γιατί τότε το νομισματικό ντελίριο στη Μακεδονία, δεν θα είχε λόγο.
Τι πραγματικά έγινε όμως τότε, δεν πρέπει να το ξέρετε! Ως δια μαγείας, γραπτές «πηγές» δεν φαίνεται να υπάρχουν! Μόνο οι «πηγές» που είναι διάσπαρτες στα χώματα μιλάνε! Αυτές ήταν αδύνατο να μπορέσει κάποιος να τις βάλει «χέρι»! Το τέλειο έγκλημα, δεν κατάφερε να γίνει πράξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου