Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΡΜΗΣ

Asterios Tsintsifos

Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΡΜΗΣ
Πολλοί από εσάς φίλοι μου, πήγατε και θαυμάσατε τα ευρήματα της Βεργίνας. Μέσα σε αυτά, είναι και η χρυσή Μέδουσα όπως την αποκαλούν. Η Μέδουσα βέβαια, είχε μαλλιά φίδια, πολλά φίδια που κινούνταν προς κάθε κατεύθυνση (άγαλμα).
Κάπου εκεί στα ψιλά της ιστορίας, ανακάλυψαν κάποιοι «ειδικοί», ότι ο Αλέξανδρος ταυτίζεται και με τον Ερμή. Εξεφράσθει λοιπόν τη θεωρία, ότι ο προπομπός Ερμής στο ψηφιδωτό της Αμφίπολης, μπορεί και να είναι ο Αλέξανδρος. «Το τυρί κύριοι, δεν βγήκε από την τυρόπιτα». Σωστά υπάρχει Αλέξανδρος Ερμής, όμως δεν θα υπήρχαν άραγε γνωρίσματα αναγνώρισης; Δυο είναι αυτά στη μορφή του Αλεξάνδρου. Φτερά στο κεφάλι (νόμισμα) και κηρύκειο στο κεφάλι (Μέδουσα της Βεργίνας). Ενίοτε και τα δυο. Έτσι διαφοροποιείται ο Αλέξανδρος Ερμής από τον σκέτο Ερμή, που τον έχουμε με όλα τα δικά του γνωρίσματα στο ψηφιδωτό.
Βέβαια, ο Αλέξανδρος Ερμής, καμιά θέση δεν έχει στον τάφο του πατέρα του. Η βολική Μέδουσα μπορεί και να έχει. Θέση έχει ακόμα και το απίστευτο θράσος αυτών, που θέλουν τον τάφο του Φιλίππου στην Βεργίνα. Γιατί ο ανοιχτομάτης άνδρας με το χυτό μαλλί Αλεξάνδρου στιλ είναι Μέδουσα; Αν εσείς θέλατε να τοποθετήσετε κηρύκειο στην κεφαλή του Αλεξάνδρου, που θα βάζατε τον κορμό των φιδιών; Κάθετα στο πρόσωπο; Τώρα θα μου πείτε, αυτό είναι πταίσμα μπροστά στην κλοπή του ονόματος από την Έδεσσα. Πταίσμα και μπροστά στην πλαστοπροσωπία του νεκρού. Απ όλα έχει το ποινικό μητρώο τους και αυτά ευθύνονται για τις ιστορικές τερατογεννήσεις που υπάρχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου