Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017

ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΚΟΥΒΑ»

ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΚΟΥΒΑ»
Θα ήταν πολύ ευτυχισμένοι οι παραποιητές της ιστορίας, αν δεν υπήρχε το ψηφιδωτό στο μνημείο της Αμφίπολης. Αν δεν υπήρχε, θα κατάφερναν να συσκοτίσουν την υπόθεση όταν κρυφά απομάκρυναν όλα τα κινητά ευρήματα από εκεί μέσα. Η συνωρίδα της Νίκης και της τιμής, υπάρχει εκεί για να τους περιγελάει.
Ο Αλέξανδρος, σε Ρωμαϊκό νόμισμα του 1ου π. Χ. αιώνα κομμένο στην Αμφίπολι, βοηθά τη μητέρα του ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ να ανέβει σε αυτό το άρμα (1). Γιατί Αμφίπολι και γιατί Αλέξανδρος, θα ρωτούσαν οι «ειδικοί» μαζί και ο Μπεξής που ποτέ δεν κατάφεραν να ερμηνεύσουν τίποτα. Αμφίπολι γιατί έχει το σκορπιό, όπως φανερώνει νόμισμα της ίδιας εποχής (2) και Αλέξανδρος γιατί αυτό είναι ένα από τα παρουσιαστικά του. Δεκάδες νομίσματα Ελληνιστικών (3) και Ρωμαϊκών χρόνων (4) το αποδεικνύουν. Στο τελευταίο μάλιστα, πάλι από την Αμφίπολι, είναι πάλι με την Ολυμπιάδα.
Κυρίες και κύριοι «ειδικοί» διαχειριστές του πολιτισμού. Σε μια μόνο μικρή ανάρτηση όπως αυτή, επιβεβαιώνονται τα εξής: Δεν ξέρετε τι συμβολίζει η συνωρίδα, ούτε και τις διαφορές της από το τέθριππο ξέρετε. Αγνοείτε ότι οι Ρωμαίοι έκοβαν δικά τους νομίσματα στην Αμφίπολι. Την σχέση του σκορπιού με την Αμφίπολι, την αγνοείτε επίσης. Την ποικιλία των στεφανιών και τον συμβολισμό τους, επίσης δεν ξέρετε να ερμηνεύετε. Ο Αλέξανδρος για σας δεν υπάρχει σε νομίσματα, ούτε και η Ολυμπιάδα. Παρ όλα αυτά, θέλετε να έχετε άποψη!!! Έχετε πολλά να μάθετε ώστε να βγουν η τωρινές σας απόψεις από τα σκουπίδια.
ΥΓ. «Λαϊκή» αρχαιολογία από τον επιστήμονα του Facebook, όπως με ειρωνεία με αποκάλεσε σε σχόλιο ο αρχαιολόγος Μπεξής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου