Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΚΟΡΠΙΟΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Η περιοχή της Αμφίπολης, όπως θα την προσδιορίσουμε παρακάτω, χαρακτηρίζονταν από τον σκορπιό. Στην σχετικά μικρή περιοχή πέριξ της Αμφίπολης, ήταν η επικράτεια του σκορπιού, που συνδεόταν άμεσα με τα διαχρονικά από την εποχή του Πεισίστρατου (6ος αιών) τοπικά ναυπηγεία Αμφίπολης και Μυρκίνου. Η συσσώρευση ξυλείας εκεί, δημιουργούσε τόσο ιδανικό περιβάλλον για σκορπιούς, που τελικά πέρασαν αυτοί στα νομίσματα της περιοχής. Η προαναφερόμενη περιοχή, εντασσόταν στην αρχαία επικράτεια των ΙΧΝΑΙΩΝ και σε αυτών τα νομίσματα εμφανίζεται για πρώτη φορά το 500 π. Χ. σαν σύμβολο. Μετά έγινε νομισματικό θέμα των Εννέα Οδών (1) και πολύ αργότερα σε νομίσματα της Αμφίπολης (2). Ενδιάμεσα στα Ελληνιστικά χρόνια έγινε ξανά σύμβολο σε νομίσματα του Αλεξάνδρου (3).Το σημαντικό στην ιστορία, είναι η συσχέτιση από τους αρχαίους, του σκορπιού με τον ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ. Αυτό δείχνει σπανιότατο νόμισμα από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου (4), όπου στον Αλέξανδρο οι περιγραφείς αρχαιολόγοι βλέπουν τον θεό Άρη!!! Ότι να είναι δηλαδή, αρκεί να μην είναι Αλέξανδρος. Είναι εύκολο στον καθένα, να συνδυάσει τα άλλα δυο επώνυμα νομίσματα του Αλεξάνδρου (5,6) και έτσι να αναγνωρίσει τον άνδρα με τον σκορπιό στο νόμισμα. Φαίνεται ότι στην Αλεξάνδρεια, ήξεραν την καταγωγή του Μέγιστου των Ελλήνων.
Λαμβάνοντας υπ όψη, την διαχρονικότητα του σκορπιού, που μόνο στην Αμφίπολι υπήρχε και το γεγονός της ύπαρξης του νομίσματος σκορπιού Αλεξάνδρου (4), τότε μάλλον το ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΜΦΙΠΟΛΙΤΗΣ τεκμηριώνεται.
Γεννήθηκε εκεί που έκανε το «σπίτι» της η Ολυμπιάδα. Όλη της η δραστηριότητα, όπως από πολλές πλευρές αποδεικνύουν τα νομίσματα, περιστρέφονταν στην Αμφίπολι. Που θα γεννούσε και που θα μεγάλωνε τον γιό της; Αν δεχτούμε βέβαια, σύμφωνα με τα πλαστά γραφόμενα το ιστορικό της Ολυμπιάδας, που δεν ήξερε κατά που έπεφτε η Αμφίπολις, τότε ο Αλέξανδρος γεννήθηκε στην Πέλλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου