Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΟΥΣ

ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΟΥΣ
Ονόμασαν το πίσω μέρος των νομισμάτων «Ίχνος του οπισθότυπου», άλλοι πιο απλοϊκοί «Παράθυρο» και ξεμπέρδεψαν. Ταυτόχρονα ξεμπέρδεψαν και με δεκάδες πόλεις του Παγγαίου, όπως και με τους πληθυσμούς αποίκων που ζούσαν σε αυτές. Θα αρκούσε μια ταξινόμηση όλων των αταυτοποίητων νομισμάτων με βάση τους οπισθότυπους εκεί, για να αρχίσει να διαφαίνεται ο ρόλος των εκατοντάδων διαφορετικών οπισθοτύπων, που εγώ ονόμασα κωδικούς. Η έρευνα απέδειξε, ότι ο κάθε κωδικός όριζε τόπο κοπής. Μπορεί ο κάθε άποικος να είχε τη δικιά του θεματολογία, όμως η πόλη που τον φιλοξενούσε επέβαλε τον δικό της κωδικό. Με την μέθοδο των κωδικών, διευκρινίστηκαν οι τόποι δραστηριότητας όλων των αποίκων. Διευκρινίστηκαν ακόμα και όλες οι επικράτειες των τοπικών φύλων, οι ονομασίες των οποίων σήμερα αιωρούνται και κανείς δεν μπόρεσε να τοποθετήσει.
Νόμισμα ΕΝΝΕΑ ΟΔΩΝ (1). Νόμισμα ΠΙΕΡΩΝ Παγγαίου (2).
Είναι εκπληκτικό, το πόσο πανομοιότυπα είναι τα γεμίσματα των τεταρτημορίων στα δυο νομίσματα. Είναι γνωστό μόνο αόριστα ότι οι Πιέρες ζούσαν στην κοιλάδα μεταξύ Παγγαίου και Συμβόλου ορέων. Το νόμισμα αποδεικνύει, ότι οι Πιέρες έφταναν τουλάχιστον έως τις Εννέα Οδούς.
Αν νομίζετε ότι ένας γιατρός του 19ου αιώνα, μόνο σαν μαθητής μπορεί να σταθεί μπροστά σε έναν σημερινό, τότε σε σχέση με τη νέα πραγματικότητα, το ίδιο ισχύει σήμερα και για τους ενασχολούμενους με το νόμισμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου