Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019

Η ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΑΣ

Η ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΑΣ
Τον βλέπετε αυτόν τον ψηλό τοίχο, που κρατούσε σε απομόνωση τον χώρο των μυημένων μπροστά; Βλέπετε και τον κύκλο συνάθροισης αυτών; Σε κάθε πόλη ήταν το ίδιο όπως και εδώ στις Αιγές της Κιλικίας! Ο τοίχος αυτός κρατούσε σε ισορροπία τις κοινωνίες τότε. Οι μέσα δούλευαν για τους έξω! Οι έξω είχαν τις δουλίτσες τους και έδιναν πίστη στους μέσα. Αισθάνονταν ακόμα, ότι η θεολογία και τα μεταφυσικά ήταν στα καλύτερα χέρια.
Σήμερα δεν υπάρχει τοίχος! Ούτε μέσα και έξω υπάρχει! Όλοι έγιναν ίσοι σε πράγματα που οι περισσότεροι δεν μπορούν να ακουμπήσουν. Μπορείτε εσείς οι αρχαιοελληνιστές να πείτε και μένα στον ανένταχτο, πως τον υγιή διαχωρισμό του παρελθόντος, τον καταντήσατε ασκέρι δογματισμένων; Ικανοί και ανίκανοι, όλοι μέσα. Χωρίς διακριτούς ρόλους και χωρίς φρένα να σας χειραγωγούν επιτήδειοι που είναι τελείως αμαθείς στα των αρχαίων.
Όποιος θέλει να μάθει, σ αυτό το προφίλ είναι καλοδεχούμενος. Είναι και τζάμπα! Οι άλλοι ξεκουμπίδια. Δεν θα σας έχω να παραφυλάτε στη γωνία. Μια φορά στη ζωή σας κάντε κάτι τίμιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου