Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

Ο ΔΑΙΜΟΝΙΟΣ ΑΘΗΝΑΙΟΣ (ΠΕΙΣΙΣΤΡΑΤΟΣ)

Ο ΔΑΙΜΟΝΙΟΣ ΑΘΗΝΑΙΟΣ (ΠΕΙΣΙΣΤΡΑΤΟΣ)
Μέσα στα ήρεμα νερά της Κερκινίτιδας λίμνης τώρα, οι κίνδυνοι της ανοικτής θάλασσας πέρασαν. Το ξυλεμπορικό καράβι που έρχεται να πιάσει στην ΜΥΡΚΙΝΟ, έχει και έναν επιβάτη για εκεί. Γράφουν ανεπαρκέστατα οι συμβατικές «πηγές» γι αυτόν:
«Αν και εξόριστος και χωρίς περιουσία, κατόρθωσε ο Πεισίστρατος χάρη στην επινοητικότητά του να αποκτήσει τον έλεγχο ορυχείων αργύρου και χρυσού στο ΠΑΓΓΑΙΟ και να πλουτίσει…..»
Θα πάει να βρει τον ΝΕΟΠΟΛΙΤΗ πλέον φίλο του ΑΓΑΚΛΗ από την ΕΡΕΤΡΕΙΑ, που διοικεί τους αποίκους στην μεγαλύτερη πλουτοπαραγωγική ζώνη βόρεια του Παγγαίου. Είναι βέβαιος, ότι θα μπορέσει να συμβάλει σε περαιτέρω ανάπτυξη εκεί, ώστε αυτό να λειτουργήσει και προς όφελός του. Μετά από λίγο καιρό διέκρινε ο Πεισίστρατος, ότι η ευκαιρία του ήταν σε μια χαμένη για τους Νεοπολίτες ζώνη, που ήταν η κοιλάδα των νέγρων στην σημερινή Νικήσιανη Καβάλας στο Παγγαίο! Η περιοχή ελεγχόταν χαλαρά από Θασίτες αποίκους και για την διείσδυσή εκεί είχε καταστρώσει το σχέδιό του ο Πεισίστρατος. Σε μια ισότιμη διαπραγμάτευση, θα είχαν οι νέγροι το δικαίωμα κοπής δικών τους νομισμάτων, από δικό τους μέταλλο που ποσοστιαία θα κατείχαν! Θα ήταν αυτό, μια ελάχιστη ζημιά, κοντά στις τεράστιες ποσότητες μετάλλου που εξορύσσονταν εκεί. Έμελλε να ήταν αυτό η αρχή των υποδομών πλουτισμού για τον δαιμόνιο άνδρα, υποδομές που αργότερα θα λειτουργούσαν προς όφελος των Αθηνών.
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου