Σάββατο 15 Ιουνίου 2019

Ο ΔΑΙΜΟΝΙΟΣ ΑΘΗΝΑΙΟΣ ΣΤΗ ΒΙΣΑΛΤΙΑ

Ο ΔΑΙΜΟΝΙΟΣ ΑΘΗΝΑΙΟΣ ΣΤΗ ΒΙΣΑΛΤΙΑ
Όταν ο Πεισίστρατος ισχυροποιήθηκε μέσα από τους Ερετριείς Νεοπολίτες, δεν θα μπορούσε να μην δει έναν ξεχωριστό τόπο, έναν επίγειο παράδεισο που τότε ήταν η Βισαλτία. Είχε την προσαρμοστικότητα χαμαιλέοντα όπου κι αν κινούνταν και το ίδιο έπραξε και στην Πελασγική Αργεαδική Μακεδονική και Τημενιδική Βισαλτία.
Ήταν αυτός που άνοιξε το εμπόριο με την περίφημη ξυλεία της Βισαλτίας. Που για το λόγο αυτό κατάφερε να ιδρύσει και ναυπηγεία! Αυτός που εξάπλωσε τη φήμη για τα εύφορα εδάφη της και που στα δικά του πατήματα ιδρύθηκε από τον Περικλή αργότερα η κληρουχία ΒΡΕΑ. Και βέβαια δεν θα μπορούσε να παραβλέψει τα πολύτιμα μέταλλα της Βισαλτίας.
Προσάρμοσαν οι Πεισιστρατίδες το Αθηναϊκό τετράδραχμο, σύμφωνα με τις βουλές των Βισαλτών! Όπως ακριβώς και αλλού, όπως και στην κοιλάδα των ΝΕΓΡΩΝ. Το κλαδί ελιάς, ΜΟΝΟ στη Βισαλτία πήγε περίπατο και στη θέση του η Σελήνη! Όπως τη βλέπουμε σε νομίσματα του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Α΄, που έδρευε στην Βισαλτία! Έστρεψε την κουκουβάγια ΑΡΙΣΤΕΡΑ!!! ΣΚΑΝΔΑΛΟ όπως και με τη νέγρα Αθηνά;
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.


Asterios Tsintsifos Και μια διόρθωση: Οι Γεφυραίοι έφεραν τον Πεισίστρατο στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου