Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019

ΤΟ «ΑΔΕΙΟ» ΜΝΗΜΕΙΟ

ΤΟ «ΑΔΕΙΟ» ΜΝΗΜΕΙΟ
Γρουσούζικο αυτό το «άδειο» μνημείο πάντως. Είχε κάτι που έφερνε τους ανθρώπους σε συνεχείς καυγάδες! Για να είμαστε ακριβείς, η Περιστέρη από τη μια και όλοι οι άλλοι εναλλάξ από την άλλη. Με Μενδώνη και Παναγιωταρέα, μάλωναν για το πόσο «άδειο» ήταν το μνημείο. Από το μίσος που δημιουργήθηκε, δεν πήραν τον Ιούλιο του 15 την ανασκαφέα στην Αμερική! Αντ αυτής, πήραν την γυναίκα του Σαμαρά! Φάνηκε να διώχνει η Περιστέρη τον γεωλόγο της ανασκαφής Καμπούρογλου, γιατί περιέγραφε το «άδειο» σε περαστικούς. Θύτες όμως, ήταν οι δυο «κίσσες» από το Σαμαρά διορισμένες για να διαχειριστούν το «άδειο». Εσένα αρχιτέκτονα Λεφαντζή σε καταλαβαίνω. Ήταν βαρύ, επαγγελματίας να είναι κάτω από ερασιτέχνη! Πολλούς λάκκους έσκαψες για ένα «άδειο» μνημείο!
Αλήθεια δήμαρχε, εσύ γιατί μάλωσες μαζί της; Τι θα μπορούσε να έχει μαζί σου; Εσύ μόνο το καθήκον σου έκανες και καμιά αρμοδιότητα δεν είχες στην ανασκαφή! Ήσουν και ανυπόμονος. Δεν περίμενες ακόμα ένα μήνα να πας με τις «Κίσσες» στην Αμερική, αλλά πήγες μόνος τον Ιούνιο! ΑΠΡΟΣΕΚΤΟ ΠΑΙΔΙ! Τα ξένα νερά είναι επικίνδυνα! Οι «κολλητοί» σου εκεί Χατζής και Φιλιππίδης, που δήθεν εκπροσωπούν τους ομογενείς και ακόμα σε αβαντάρουν, ξέρουν για το «άδειο» της Αμφίπολης; Εγώ στην τύχη θα πω: ΞΕΡΟΥΝ. Με τον αρχιφύλακα Κοχλιαρίδη δεν θα πω γιατί μάλωσε.
Να είχαν όμως κάτι να μοιράσουν ρε παιδιά, το καταλαβαίνω! Από τη μια φαίνεται λογικό. «Όπου φτώχια ή άδειο και γκρίνια» λέμε. Από την άλλη γιατί να συνεχίσουν την ανασκαφή; Βαρέθηκαν να βρίσκουν «άδεια».Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, νύχτα

1 σχόλιο:

  1. Δεν μας ειπες τουλάχιστον Αστεριε , αν πετυχαν το σκοπο τους στην Αμερική ολοι αυτοι οι ταξιδιάρηδες..

    Βρεθηκαν ...αγοραστες ; η ακομα ψάχνουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή