Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Asterios Tsintsifos 56 λεπτά · Η ΣΦΗΚΟΦΩΛΙΑ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ


Η ΣΦΗΚΟΦΩΛΙΑ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ
Στην Αμφίπολη τελείται ένα διαρκές έγκλημα και αυτό απαιτεί εκ των έσω συνεργάτες. Δυο ήταν τα βασικά δρώμενα του εγκλήματος, η μεταφορά προς άγνωστη κατεύθυνση των αντικειμένων ενός ασύλητου μνημείου και η κατάχωση, εκ νέου μετά την αρχαιότητα, του περιβόλου. Γίνεται αντιληπτό ότι, χωρίς συνεργασίες από μέσα, αυτά δεν θα μπορούσαν να υλοποιηθούν. Το έγκλημα καταρρίπτει το αυτονόητο για τους ντόπιους που είναι η ανάδειξη του μνημείου και αυτό γιατί περνάει μέσα από την αποκάλυψη και άρα από τις ποινικές ευθύνες που αναλογούν σε πρόσωπα. Πρόσωπα που είναι ικανά και για τους παραπάνω λόγους δημιούργησαν μια τάση εχθρική σε μένα. Είναι παράδοξο να αγωνίζεται κάποιος για το μνημείο και να αντιμετωπίζει τέτοιες αντιστάσεις από τοπικούς.
Είναι πολύ προβλέψιμοι και στο πλήρωμα του χρόνου που έρχεται ραγδαία, δεν θα γλιτώσουν από αυτό που φοβούνται. Αρχή έγινε με το πρόσφατο εξώδικο, που η ουρά του φτάνει πολύ μακριά. Δεν θα αναφερθώ στα τοπικά «μαντρόσκυλα», αλλά σε άλλους συμμετέχοντες που για λόγους επίδειξης μιλάνε εκεί που νομίζουν ότι τους παίρνει. Ο κόσμος το έχει τούμπανο κι εσείς κρυφό καμάρι. Προδίδεται τον τόπο σας και αυτό θέλω να το ξέρετε. Και μάλιστα το κάνετε αντί πινακίου φακής. Υποσχετικές, πέντε, δέκα ή και περισσότερα μεροκάματα;;; Θα σας δώσω κι εγώ μια υποσχετική. Σε κάποια στιγμή θα χρειαστεί να καταθέσετε.
ΥΓ. Αλήθεια, εσύ από την Αμφίπολη ΓΑΡΟΥΦΑ, γιατί με πολεμάς τόσο λυσσαλέα; Τι βλέπεις εσύ, που δεν το βλέπουν χιλιάδες αναγνώστες μου; Εγώ σε σένα όμως, κάτι βλέπω.

1 σχόλιο:

  1. Αστεριε ο αγώνας είναι μακρυς και δύσκολος. Εγώ σού είπα ποτέ θα σε αποθεωσω.Όταν καταφέρεις να κατεβασεις την φώτο του ΦΙΛΊΠΠΟΥ απο την Βεργίνα και την κρεμάσεις στην Αμφιπολη! !

    ΑπάντησηΔιαγραφή