Κυριακή 24 Ιουνίου 2018

AΝΑΣΚΑΦΙΚΗ «ΑΗΔΙΑ» στην ΑΜΦΙΠΟΛΗ

ΑΝΑΣΚΑΦΙΚΗ «ΑΗΔΙΑ» στην ΑΜΦΙΠΟΛΗ
Μεταφέρω αυτολεξεί τμήμα από πρόσφατη δική μου ανάρτηση (5/6/18) με τίτλο «ΤΟ ΕΠΟΥΡΑΝΙΟ ΔΕΝΤΡΟ».
……..Όταν ο Μάρκος Αντώνιος, κατά την κατάχωση του ΚΑΣΤΑ το 41 π. Χ. διέπραξε εν γνώση του ιεροσυλία, χρησιμοποίησε για κατευνασμό της ΡΕΑΣ, κορμούς βελανιδιάς. Αν και το διαπίστωσε, η «αποκρυπτική» ομάδα δεν το έδωσε στη δημοσιότητα. Ότι δηλαδή, ο εσώτατος θάλαμος ήταν διαφορετικά καταχωμένος από το υπόλοιπο τμήμα! Ότι εκεί υπήρχε, σαπισμένο βέβαια, πλέγμα από ξύλο βελανιδιάς…….
Σε διάλεξη του αρχιτέκτονα της ανασκαφής στο ανοιχτό πανεπιστήμιο Ασπροπύργου εχτές, ήρθε και η ομολογία με τρόπο σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Είπε:
……..Το μνημείο ήταν καταχωμένο με μια επίχωση απόλυτα οργανωμένη και συστηματική σε στρώσεις……έγινε έντεχνα με στρώσεις ξύλων που είχαν τοποθετηθεί ειδικά στον τελευταίο θάλαμο…..
Δεν αρκεί που το ομολόγησες Λεφαντζή, πρέπει να μας πεις και γιατί το έκαναν έτσι! Αυτά στο χωριό μου τα λέμε «σάπια» Δόκτορα. Πρώτα έγινε με τα επιστήλια που ενώ τα διαψεύδατε αρχικά, μετά την δική μου αποκάλυψη τα ομολογήσατε. Μετά σας αποκάλυψα τα μάρμαρα στην Κερκίνη λίμνη και πήγατε να τα μαζέψετε. Τώρα την επίχωση που την κρατούσατε κρυφή. Σας υπόσχομαι ότι στα υπόλοιπα που κρατάτε κρυφά και που βέβαια δεν είναι, θα επέμβει εισαγγελέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου