Κυριακή 3 Ιουνίου 2018

ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ

ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ
Αν επρόκειτο για δίκη, η υπόθεση του υποτιθέμενου τάφου του Φιλίππου στη Βεργίνα, δεν θα είχε φτάσει ποτέ στην ακροαματική διαδικασία. Θα είχε ακυρωθεί για έναν απλούστατο λόγο. Οι πατροπαράδοτοι τάφοι των Μακεδόνων, ήταν οι κιβωτιόσχημοι (όλων των μεγεθών), όπως ο λεγόμενος τάφος της Περσεφόνης (1) στη μεγάλη τούμπα. Τάφοι σε σχήμα ναού σε τούμπα, καθιερώθηκαν από τον Αλέξανδρο και μετά. Αυτόματα ο κατ αυτήν την έννοια ψευδοτάφος δεν ανήκει στον Φίλιππο. Αν αυτός ανήκει στον Λυσίμαχο, είναι μια τελείως διαφορετική ιστορία. Μια περίτρανη απόδειξη συνοδεύει τον διαχωρισμό των τάφων, αλλά και το λόγο που έγινε αυτό. Όσοι από εσάς έχουν ερευνητικό ενδιαφέρον, ας ψάξουν εξονυχιστικά τις τούμπες για να το διαπιστώσουν. Τότε μαζί με την αλήθεια, θα πάρουν και μια γεύση ιστορικής απάτης.
Αυτά Κα Κοτταρίδη δεν σας τα έμαθαν στο πανεπιστήμιο ή θα αλλάζουμε τις παραδόσεις των λαών για να έχετε τη βόλεψη που θέλετε εσείς. Και τον Λυσίμαχο τι θα τον κάνουμε; Θα τον σφάξουμε στην ποδιά σας; Δεν νομίζω.

1 σχόλιο:

  1. Πολύ εύστοχη παρατήρηση τουλάχιστον για κάποιους, όπως εγώ, που δεν γνωρίζουν καλά την ιστορία. Αλλά από ότι φαίνεται και οι αρχαιολόγοι του κατεστημένου δείχνουν επίσης μεγάλη άγνοια και δεν έχουν την στοιχειώδη ευαισθησία και ευθιξία να το παραδεχθούν και να διορθώσουν το λάθος τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή