Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018

ΟΙ ΘΕΟΙ ΠΑΙΖΟΥΝ

ΟΙ ΘΕΟΙ ΠΑΙΖΟΥΝ
Μια ωραία παρέα βρέθηκε στην Αμφίπολι και μετά την ουζοποσία, ήταν ώρα για μια αναμνηστική φωτογραφία με φόντο το τμήμα χωρίς περίβολο του λόφου «Καστά». Ξέρετε, αυτό που καταχώθηκε γιατί κατά τον αρχιτέκτονα κινδύνευε η στατικότητα του μνημείου. Στον ισχυρισμό αυτό βέβαια, ούτε οι θεοί άντεξαν. Τρελάθηκαν. Επιστράτευσαν λοιπόν μια οφθαλμαπάτη, αλλού τη λένε «φάτα μοργκάνα» και την έστειλαν στο λόφο, για να φανεί στο φόντο των ανυποψίαστων περαστικών. Η εκδικητική τάση των θεών φάνηκε, γιατί, που λέτε έστειλαν το «illusion» όπως αλλού το λένε; Ακριβώς εκεί που ο Πολυμενάκος στην έκθεσή του, τοποθετεί την είσοδο L2. Η σαδιστική διάθεση των θεών φάνηκε από το σχήμα που έδωσαν στη «φάτα μοργάνα». Καμάρα εισόδου, όπως στην μοναδική είσοδο που αποκαλύφθηκε έως τώρα.
Ο αρχιτέκτονας της ανασκαφής, δεν φαίνεται να αντιμετώπισε με χιούμορ το παιχνιδάκι των θεών. Ανεπιβεβαίωτες φήμες, λένε ότι απείλησε με μήνυση τον Πολυμενάκο. Γείτονες ισχυρίστηκαν ότι άκουσαν σπασίματα από το σπίτι του. Μπορεί όμως οι θόρυβοι να προέρχονταν από αλλού. Το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, στάλθηκε στην αντιτρομοκρατική και φημολογείται η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα στην ύποπτη παρέα που φωτογραφήθηκε. Έρευνες στα σπίτια των υπόπτων για τυχόν μηχανές νυχτερινής προβολής, αποδείχθηκαν άκαρπες. Τα μέτρα ασφαλείας θα ενταθούν και το άβατο θα επεκταθεί στα 3 χιλιόμετρα. Συζητείται εκκένωση της Μεσσολακιάς που βρίσκεται μέσα στο άβατο. Πρόβλημα παραμένει η εθνική οδός Δράμας – Θεσσαλονίκης και αναζητείται παρακαμπτήριος. Από το ΥΠΠΟ διέρρευσε ότι θα επανέλθουν Μενδώνη και Παναγιωταρέα. Σε περίπτωση νέας εισόδου και νέων ευρημάτων, είναι οι ιδανικές να επαναλάβουν την καταδρομική ενέργεια που όλοι ξέρουμε. Ένας ακήρυκτος πόλεμος, φαίνεται να βρίσκεται σε εξέλιξη.
Asterios Tsintsifos
8 ώρες
ΟΙ ΘΕΟΙ ΠΑΙΖΟΥΝ
Μια ωραία παρέα βρέθηκε στην Αμφίπολι και μετά την ουζοποσία, ήταν ώρα για μια αναμνηστική φωτογραφία με φόντο το τμήμα χωρίς περίβολο του λόφου...
Δείτε περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου