Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ

ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ
Παλαιοί ανασκαφείς στη ΒΕΡΓΙΝΑ, νεκροί και ζωντανοί, είχαν μια μόνιμη απορία στο στόμα. «Ρε παιδιά, πόλη δε βρίσκουμε»! Μέχρι σήμερα βέβαια, αυτό δεν άλλαξε! Φανταστείτε φίλοι μου, πόσο θράσος χρειάζεται να ισχυρίζεται κάποιος, ότι εκεί ήταν η πρωτεύουσα των Μακεδόνων ΑΙΓΕΣ! Αν δεν τους σταματήσουν κάποιοι, θα ακούσουμε στο τέλος ότι οι Μακεδόνες ζούσαν σε σκηνές! Ποιος έχασε την ντροπή για να τη βρούνε αυτοί; Αιγές λοιπόν στη Βεργίνα, αλλά χωρίς σπίτια! Έχει όμως παλάτι! Κάτι σαν θερινό ανάκτορο, μέσα σε ένα ειδυλλιακό τοπίο με αμέτρητους τάφους! Αν ο κόμης Δράκουλας ήταν Μακεδόνας, αυτό σίγουρα θα ήταν το ανάκτορό του!
Το θράσος αυτό, οδήγησε στην κραυγή που ακούστηκε στις 17/1/2018 στο πολεμικό μουσείο, όταν παρουσιαζόταν το βιβλίο του στρατηγού Παπαζώη. «ΠΕΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟ ΝΑ ΣΚΑΣΕΙ» (έρχεται βίντεο γι αυτό). Βρίσκω την κραυγή προφητική, γιατί μόνο τότε που θα σταματήσουν να μιλούν αυτοί, η αλήθεια θα βγει μπροστά! Με τεράστια έκπληξη και αηδία, άκουσα στον ίδιο χώρο όπου ήμουν παρών, να επαληθεύεται το «κάλεσέ την στο γάμο σου, να σου πει και του χρόνου». Σε αποστροφή του λόγου της η αρχαιολόγος, αποκάλεσε ανοησία το περιεχόμενο του βιβλίου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Κόντρα στην επιθυμία μου να στεναχωρήσω περισσότερο την αρχαιολόγο, δεν θα το κάνω. Την στεναχώρια θα τη βρει τάχιστα από τον Μακεδόνα βασιλέα, στον οποίο πραγματικά ανήκει ο τάφος της Βεργίνας! Αυτόν, που κάνοντας κατάληψη στο χώρο του, δεν του δίνουν την άδεια να αναπαυθεί και να συνεχίζει να δοξάζεται. Όσον αφορά τον Φίλιππο, αυτός έχει τον χώρο του στην ΑΜΦΙΠΟΛΙ που τον περιμένει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου