Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

ΚΑΤΑΧΩΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΙ

ΚΑΤΑΧΩΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΙ
Ο Μάρκος Αντώνιος έχει να αντιμετωπίσει ένα μεγάλο δίλημμα. Η μάχη κερδήθηκε, όμως το μέλλον μπορεί να ξαναφέρει τον κίνδυνο και αυτό ο Αντώνιος δεν μπορεί να το αφήσει στην τύχη. Το Παγγαίο πρέπει να περιχαρακωθεί, να γίνει ασφαλές και από την άλλη τα λατρευτικά σύμβολα των Μακεδόνων, που αλίμονο ήταν και δικά του, πρέπει να απομακρυνθούν από την Αμφίπολι. Αυτά εκμεταλλεύτηκαν οι φονιάδες Βρούτος και Κάσσιος και εξασφάλισαν την υποστήριξη των ΑΜΦΙΠΟΛΙΤΩΝ κυρίως. Χρειάζεται στρατηγική και σχέδιο. Πρέπει να φτάσει στο στόχο του, χωρίς να χρειαστεί να έρθει σε αντιπαράθεση με τους υπόλοιπους Μακεδόνες. Να εκμεταλλευτεί τη φιλοδοξία της γειτονικής Θεσσαλονίκης για τα πρωτεία στη Μακεδονία. Να μεταφέρει εκεί τα ιερά σύμβολα σε ανάλογο μνημείο, ακυρώνοντας αυτό στην Αμφίπολι.
Βήμα – βήμα, τελετουργικά με τρόπο που είναι καταγεγραμμένος, έπραξε τα δέοντα. Σφράγισε το χώρο, κατάχωσε το λατρευτικό συγκρότημα, ανακήρυξε ΕΛΕΥΘΕΡΗ την πόλη της Θεσσαλονίκης (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ) και με αγώνες (ΑΓΩΝΟΘΕΣΙΑ) όρισε εξ αρχής ΟΙΚΗΣΗ εκεί. Προσωποποίηση της Ελευθερίας και Αγωνοθεσίας, η ίδια η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ. Ο χρόνος έγραφε 41 π. Χ.
Με καθόλου τελετουργικό τρόπο, μέρος του μνημείου ξανακαταχώθηκε από τον αρχιτέκτονα της ανασκαφής! Προηγουμένως, μόνο αυτοί ξέρουν τι μετέφεραν και που, από εκεί μέσα! Κανένας δεν μας είπε που έκαναν την νέα ΟΙΚΗΣΗ! Σ αυτόν ή στον άλλο κόσμο, θα δώσετε λόγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου