Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Η ΥΠΕΡΟΧΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ (ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ)

Η ΥΠΕΡΟΧΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ (ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ)
Είναι μεγάλο κρίμα, που οι ενασχολούμενοι με τον πολιτισμό μας δεν διδάχθηκαν το νόμισμα. Αυτό τους φέρνει αυτόματα σε μειονεκτική θέση απέναντι στις πληροφορίες που κομίζουν τα νομίσματα. Αυτές διεισδύουν βαθιά στο ιστορικό φάσμα, τόσο που είναι αδύνατο να φανταστεί κάποιος που έμαθε την επιδερμική ιστορία. Πώς να παραδεχτεί κάποιος ότι η πραγματική ιστορία είναι νομισματογενής, όταν δεν ξέρει καν τι είναι αυτό. Πρέπει να ακυρώσει τη γνώση του, δηλαδή την ύπαρξή του, να ξεκινήσει από την αρχή, να προσαρμοστεί. Πρέπει να συνηθίσει στην ιδέα, ότι η επιστήμη του είναι βοηθητική της νομισματικής!!! Το βρίσκεται εύκολο αυτό; Είναι ο δύσκολος ορθός δρόμος, που μέχρι στιγμής κανένας ενασχολούμενος δεν είναι διατεθειμένος να ακολουθήσει. Παρακολουθούν από απόσταση και παρακαλάνε να συμβεί κάτι. Κάτι που να επαναφέρει την τάξη της αοριστίας, των κάλπικων ανακοινώσεων και μιας δόξας που καρπώνονταν και σε καμιά περίπτωση δεν δικαιούνται. Στέκονται εκεί σαν «χαζοί», χωρίς να μπορούν να αντιδράσουν στο «τσουνάμι» πληροφοριών των αρχαίων που στέλνουν σε εμάς μέσα από τα νομίσματα.
Από μια οπτική γωνία, το όλο θέμα έχει πολύ πλάκα. Ξέρετε, τώρα που δημιουργήθηκε ένας πυρήνας, που όλο γίνεται και μεγαλύτερος, ανθρώπων που μυούνται στην αληθινή ιστορία, αυτονών η ανασφάλεια όλο και μεγαλώνει. Κάποτε οι αντιδράσεις των μέχρι τώρα υπάκουων ακροατών, θα γίνουν τόσο έντονες, που αυτοί θα τα παρατήσουν. Ήδη άρχισαν να δέχονται στις διαλέξεις τους έναν αντίλογο, στον οποίο δεν ήταν συνηθισμένοι.
Την κατάντια αυτή των «ειδικών», γιατί περί κατάντιας πρόκειται,
την προέβλεψε ένας δικός τους φωτισμένος, ο ΣΒΟΡΩΝΟΣ το 1898:
….Ουδείς δε των μη επωφελουμένων των εκ της νομισματικής φώτων, δύναται να φέρη δικαίως τον τίτλον άληθούς μύστου της ίστορίας, της καλλιτεχνίας, της μυθολογίας, της γεωγραφίας και της μετρολογίας των αρχαίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου