Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019

H TAYTOTHTA ΤΩΝ ΚΑΒΕΙΡΩΝ

H TAYTOTHTA ΤΩΝ ΚΑΒΕΙΡΩΝ
Αρκεί να ρίξει κάποιος μια ματιά στα «άπατα» ιστορικά δεδομένα της Σύρου και θα καταλάβει αμέσως ότι κάτι το ιδιαίτερο συνέβαινε εκεί.
Υπήρχε η Σύρος, σε μια προγενέστερη της Σαμοθράκης εποχή και έτσι το νησί των Καβείρων ήταν η ΣΥΡΟΣ! Η Σαμοθράκη ήταν ένας ενδιάμεσος σταθμός, που έγινε περισσότερο γνωστός σε εμάς, λόγω κυρίως της ιστορικής εγγύτητας, αλλά και λόγω ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ και ΦΙΛΙΠΠΟΥ. Κατά τα άλλα μοιράζονταν μια κοινή ιδιότητα, με δεκάδες άλλα σημεία της επικράτειας!
Νομίσματα ανάλογα σε αυτόν τον τύπο, κόβονταν μόνο σε πόλεις της Αιολίδας (ΜΥΡΙΝΑ, ΑΙΓΕΣ, ΚΥΜΗ), Ιωνίας (ΜΑΓΝΗΣΙΑ, ΣΜΥΡΝΗ, ΗΡΑΚΛΕΙΑ) και Μυσίας (ΚΥΖΙΚΟΣ, ΠΕΡΓΑΜΟΣ). Σε τούτες τις περιοχές δεν δικαιολογείται το ΣΥΡΙΩΝ εάν δεν είναι μέρος της όλης επιγραφής. Δηλαδή: ΘΕΩΝ ΚΑΒΕΙΡΩΝ από τη ΣΥΡΟ! Την «τόλμη» αυτή, είχε ο βασιλιάς ΕΥΜΕΝΗΣ Β΄ της ΠΕΡΓΑΜΟΥ και το ξέρουμε, γιατί ο ίδιος χρησιμοποίησε με το όνομά του τον ίδιο τύπο.
Η ΠΕΡΓΑΜΟΣ όπως φανερώνουν τα νομίσματά της, ήταν μέγα Καβείριο και Ηλιακό κέντρο, το οποίο μιμούνταν την μητρόπολη ΑΜΦΙΠΟΛΗ! 
Γι αυτό υπάρχει εκεί των ίσων διαστάσεων του «ΚΑΣΤΑ» μνημείο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου