Παρασκευή, 5 Ιουλίου 2019

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΜΙΝΩΙΤΕΣ


ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΜΙΝΩΙΤΕΣ
Ο τελευταίος των Μοϊκανών πέθανε το 1933. Έτσι μόνο το άγαλμα έμεινε να θυμίζει τους Μινωίτες της Αμερικής! Εκεί στην περιοχή Χάντσον του Καναδά, όπου τα καράβια της Μινωικής Κρήτης φόρτωναν χαλκό, εκεί ζούσαν οι Μοϊκανοί. Ήταν τιμή στους πολεμιστές να έχουν τα μαλλιά όπως του μυθικού Τάλω στο δίσκο της Φαιστού! Το θρυλικό τόμαχοκ των ιδίων, ήταν κληρονομιά, όπως πάλι ο δίσκος της Φαιστού αποδεικνύει! Το όνομά τους βέβαια είναι αυτό που παραμερίζει κάθε επιφύλαξη. ΜΟΙΚΑΝΟΣ – ΜΙΝΟΙΚΟΣ!
Πελασγική, Μινωική, Ελληνική ήπειρος ήταν από άκρη σε άκρη η Αμερική και βέβαια αν εκκινήσουμε την ιστορία από πρόσφατα, τότε την ανακάλυψε ο Κολόμβος!
 ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ.

1 σχόλιο:

  1. υπάρχει περίπτωση Αστέριε,το κούρεμα των Μοικανών να ταυτίζεται με την αρχαία θησηίδα,που συνέχισε μεχρι και τις αρχές του αιώνα μας να διατηρήται,απο τους αρβανίτες της θήβας αλλά και Κορινθίας? φαίνεται καθαρά και στους αγωνιστές του 1821...απο Κωλοκοτρώνη μέχρι και στον τελευταίο!! υπάρχει και μια έκφραση..’Αρβανίτες και όπισθεν κομμώοντες’...χαρακτηριστικό ξυρισμένης κεφαλής πλαγίως και τριχωτό μόνο πίσω και επάνω..κούρεμα πολεμικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή