Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019

ΤΙ ΕΓΡΑΦΑΝ ΟΙ ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ;



ΤΙ ΕΓΡΑΦΑΝ ΟΙ ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ;
Εκατομμύρια χρυσοί στατήρες του Αλεξάνδρου κόπηκαν τότε! Σε όλους η φτερωτή ΝΙΚΗ κρατούσε στο αριστερό της χέρι ΣΤΥΛΙΔΑ! Στην αναπαράσταση της ΝΙΚΗΣ του μνημείου στην Αμφίπολη, αφού δόθηκε ο χρησμός (τρίποδας - φίδι) και έγιναν οι σπονδές (υδρία), τραβά μπροστά με την ΣΤΥΛΙΔΑ στο αριστερό χέρι, ακολουθούμενη από πεζέταιρους!
Τι ήταν η στυλίδα στα χέρια μιας θεάς; Τι προστασία παρείχε στο Μέγα στρατηλάτη; Δε μοιάζει με Ε προς τον ουρανό; Πόσο παλιά ήταν αυτή η παράδοση; Ψιλά γράμματα! Τα χοντρά τώρα.
Τι έγραφαν κυρίες μου οι δυο επιγραφές, που φορτώσατε ανάποδα στο ανοιχτό φορτηγάκι και προσωρινά τις ξεφορτώσατε στο μουσείο της Αμφίπολης; Αυτές που σας έσπειραν τόσο πανικό, ώστε να μην ξέρετε ούτε τι κάνετε, ούτε τι λέτε; Θα σου πω εγώ τι έγραφαν, ή θα το κάνεις εσύ Περιστέρη; Αν πρέπει να πάρεις την άδεια από τη Μενδώνη και Παναγιωταρέα για να το κάνεις, δεν θα στη δώσουν! Γιατί να μην ζητωκραυγάσουν όλοι οι Έλληνες, όπως έκαναν κάτι ρεμάλια Αμφιπολίτες εκείνο το βράδυ στο μουσείο; Ρεμάλια έγιναν αφού έκλεισαν τα στοματά τους. Εσένα Φιλιππίδη, δεν σου είπε ο δήμαρχος τι έγραφαν; Ούτε τον Ιούνιο του 2015 που τον φιλοξένησες;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου