Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΑΜΦΑΞΙΩΝ

ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΑΜΦΑΞΙΩΝ
Υπήρξε η τελευταία χρονικά Μακεδονική επαρχία, όταν οι Ρωμαίοι ξεκαθάρισαν την βόρεια Μακεδονία στο ύψος του σημερινού νομού Κιλκίς. Τότε (2ος π.Χ. αιώνας), εκδιώχθηκαν οι Παίονες που πάντα αντιμάχονταν τους Μακεδόνες και ιδρύθηκε η ΑΜΦΑΞΙΤΙΣ με πρωτεύουσα τα ΤΑΥΡΙΑΝΑ.
Σήμερα για αρκετούς λόγους, είναι βλασφημία να ονομάζεται ο εκεί δήμος, ΠΑΙΟΝΙΑΣ. Οι ίδιοι οι Μακεδόνες με επιγραφές στα νομίσματα εκεί, προσδιορίζουν την περιοχή (ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΑΜΦΑΞΙΩΝ). Μάλιστα στο χάλκινο ΑΜΦΑΞΙΩΝ νόμισμα, απεικονίζεται ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ! Που αντιπροσωπεύονται αυτά τα Μακεδονικά χώματα σήμερα; ΠΟΥΘΕΝΑ. Γιατί αφού οι ΠΑΙΟΝΕΣ είναι αποδεδειγμένα πέραν των συνόρων στα Σκόπια, εμείς έχουμε δήμο με αυτό το όνομα; Γιατί τιμάμε σήμερα αυτούς που διώχθηκαν και όχι αυτούς που έμειναν; Και να μην υπήρχε διαθέσιμο όνομα, πάλι δεν θα το καταλάβαινα.
Το επόμενο που θα ακούσουμε είναι ότι ο Ελληνικός δήμος Παιονίας, πρέπει να ενωθεί με την κοιτίδα των Παιόνων στα Σκόπια. Εσείς οι Παίονες θα πουν, ανήκετε σε μας! Το νέο δημοτικό συμβούλιο εκεί, στην πρώτη κιόλας συνεδρίαση, πρέπει να αλλάξει το όνομα και περήφανα να ονομαστούν ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΑΞΙΩΝ. Δια των νομισμάτων, αυτή είναι η κληρονομιά που άφησαν οι Μακεδόνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου