Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019

«ΣΚΟΤΟΣ» ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΝΑΣΚΑΦΗ

«ΣΚΟΤΟΣ» ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΝΑΣΚΑΦΗ
Ο χρόνος Αλέξανδρε Μαζαράκη-Αινιάν, άφησε το Καβείριο ιερό της Κύθνου όπως το βρήκες (1). Από εσένα περιμέναμε να το αναστηλώσεις και όχι να το κατεδαφίσεις. Γράφω για την κυκλική δεξαμενή, ίσων διαστάσεων με αυτή των ΔΕΛΦΩΝ, που θεώρησες περιττή την ύπαρξή της. Ποιος σου έδωσε το δικαίωμα; Η πρότερη φωτογραφία (2) και η ύστερη (3), φανερώνει το ανοσιούργημα. Μπορείς να έχεις εσύ σχέση με τον Ελληνικό πολιτισμό; Τι χαριτωμένα το γράφει στο βιογραφικό σου: «Ο καθηγητής και η ομάδα του». Ωραίο παράδειγμα είσαι στην ομάδα σου.
Χαρακτήρα σε αυτού του είδους τα ιερά, δίνει η δεξαμενή καθαρμού και μύησης. Εσύ γιατί κατέστρεψες αυτό το χαρακτήρα; Όπως για να πάμε και στα δικά μας, χαρακτήρα στον ανασκαφέν χώρο της Αμφίπολης, έδινε το άγαλμα που εξαφανίστηκε. Καμιά επιστήμη και κανέναν πολιτισμό δεν υπηρετείτε, παρά μόνο το «σκότος».
Markos Fytros Εκπόνησε και πτυχιακή εργασία πάνω στη γένεση του αρχαίου ελληνικού ναού... και διαπίστωσε ότι "δεν ήταν καθόλου σαφές ότι υπήρχαν ναοί εξαρχής όπως τους γνωρίζουμε στην Αρχαϊκή..."... https://www.archaiologia.gr/blog/2015/09/24/%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%AC%CF%84%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7/?fbclid=IwAR23X9GofFagh-hvPFSlHs6s-PUpZHmkWc8q_tq-pw6w2Mb2jE7PdGu-GMY


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου