Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ;

Asterios Tsintsifos

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ;
Αυτό που είναι ολοφάνερη πυραμίδα στα επιστύλια του μνημείου, δημιουργεί το ερώτημα αν ήταν υπαρκτή ή αν είχε κάποιον συμβολικό χαρακτήρα. Οι φλόγες στην κορυφή της, συντηρούν το ίδιο ερώτημα. Η ίδια πυραμίδα, είναι συμβολικά επάνω στο κεφάλι της Ρέας στο νόμισμα ΟΥΡΑΝΙΔΩΝ που κόπηκε στον «ΚΑΣΤΑ». Η πυραμίδα του φωτός, που σαν σύμβολο υπάρχει σε νομίσματα του Αλεξάνδρου, επιθυμεί να μας παραπέμψει κάπου.
Έχω γράψει πολλές φορές για την πηγή φωτός, που βρισκόταν ακριβώς στο κέντρο του περιβόλου και βέβαια στο ψηλότερο σημείο του μνημείου. Αυτό που δεν έγραψα είναι, όπως όλες οι παραστάσεις μας δείχνουν, ότι η πηγή φωτός ήταν ΠΥΡΑΜΙΔΑ. Απόλυτα ακριβείς οι αρχαίοι χαράκτες, μας δίνουν το σχήμα της στα νομίσματα.
Φανταστείτε στην κορυφή του λόφου μια πυραμίδα μικρή, σαν αυτή του «Ελληνικού», δίπλα στη κυκλική δεξαμενή μύησης, να εκπέμπει φως όπως οι παραστάσεις δείχνουν. Ασφαλώς η θεωρία του λιονταριού εκεί, είναι κουραφέξαλα.
Πρόκειται μόνο για την εισαγωγή σε ένα θέμα, που σκοπό έχει τον προ ιδεασμό για αυτά που θα ακουστούν στις 12/11 στα Σέρρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου