Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

· ΑΜΦΙΠΟΛΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ
Ο.Π.Α.Π.Κ.Α
1 Δεκεμβρίου 2014

ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ
Ο.Π.Α.Π.Κ.Α
1 Δεκεμβρίου 2014


ΑΜΦΙΠΟΛΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
Καμιά φορά με πιάνει περισυλλογή και σκέφτομαι προς όφελος της ανασκαφικής ομάδας. Αναρωτιέμαι τι ξέρουν και δεν μπορούν να το βγάλουν προς τα έξω. Με πιάνει μια τάση να ελαφρύνω τη στάση τους που βέβαια είναι αδικαιολόγητη. Δεν θέλω να σκέφτομαι ότι μικροσκοπιμότητες οδηγούν σ αυτή τη γραμμή. Θέλω να πιστεύω, ότι η αλήθεια που βρήκαν εκεί τους δυσκολεύει. Ισχύει ότι, όσο μεγαλύτερη η αλήθεια, τόσο δυσκολότερα τη λες. Τι λες όμως, έστω και τμηματικά.
Για την Περιστέρη, όπως έδειξε την προηγούμενη εβδομάδα στο συμπόσιο της ΩΔΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΕΩΣ, η βελόνα είναι κολλημένη ακόμα στο 2014. Ακόμα αρπαγή Περσεφόνης και Καρυάτιδες βλέπει. Κάποιος πρέπει να της μιλήσει για το «REXONA». Ο Λεφαντζής στο ίδιο συμπόσιο, σφίγγα. Ενώ ξέρει σε αρκετό ή μεγάλο βάθος την αλήθεια, αυτό είναι βέβαιο, ακολουθεί την Περιστέρεια γραμμή. Δήμαρχος στο νου είσαι Λεφαντζή και όχι κλητήρας. Χάος σε χωρίζει από τη γραμμή που φαίνεται να ακολουθάς.
Στις 12 Νοεμβρίου ημέρα Δευτέρα, εδώ στις Σέρρες, η εκδήλωση του «ομίλου» που εκκρεμεί: ΑΜΦΙΠΟΛΙΣ, ΠΟΛΗ ΗΛΙΟΥ, ΡΕΑΣ και ΦΙΛΙΠΠΟΥ. Θα το ανακοινώσουμε επίσημα.

1 σχόλιο: