Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

ΟΙ ΘΡΟΝΟΙ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ

ΟΙ ΘΡΟΝΟΙ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ
Κατά κανόνα δεν ξέρω τι ύφος να κρατήσω στη γραφή. Θέλω να βλέπω απέναντί μου επιστήμονες και αυτοί μόνο τέτοιοι δεν είναι. Ότι δικό τους πεπραγμένο, είναι λάθος. Γιατί αυτό συμβαίνει, είναι άλλη ιστορία.
Οι ίδιοι άνθρωποι, ανακάλυψαν τους τάφους της ΕΥΡΥΔΙΚΗΣ, μητέρας του Φιλίππου και της ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, κόρης του Φιλίππου στην Βεργίνα. Τους ονόμασαν έτσι αυθαίρετα, χωρίς καμιά απόδειξη και το χειρότερο ούτε καν ένδειξη. Ακόμα κι αν δεν υπήρχαν οι θρόνοι μέσα στους τάφους, τέτοια ανακοίνωση δεν έπρεπε να κάνουν. Αν ήξεραν τι ρόλο έπαιζαν οι θρόνοι εκείνη την εποχή και που ανήκαν, δεν θα τολμούσαν να κάνουν ανακοίνωση. Δεν θα το αναλύσω το θέμα και θα το κλείσω μονολεκτικά.
¨Οι θρόνοι ανήκαν στους θεούς και επάνω κάθονταν μόνο οι αρχιερείς¨
Δεν είναι υποχρεωμένοι να γνωρίζουν την θεολογία των αρχαίων, αν και είναι, όμως την απόδειξη την βρήκαν όταν ανακάλυψαν με γραφή τον μαρμάρινο θρόνο του ιερέα του Διονύσου Ελευθερέως στην ακρόπολη (1). Έτσι όπου αλλού υπήρχε θρόνος (2,3,4), συνήθως σε θέατρα, ήταν για τους θεούς. Γιατί λοιπόν υπήρχαν θρόνοι, και μάλιστα με Καβείρια σύμβολα, στους τάφους δήθεν Ευρυδίκης και Θεσσαλονίκης; Ποιες ήταν οι νεκρές και για ποιον ήταν ο θρόνος εκεί τοποθετημένος; Δεν αρκεί μόνο η μελέτη των άρθρων του ΕΣΠΑ για να παραχθεί επιστήμη. Η ντροπή σαν λέξη, χάθηκε εκεί στη Βεργίνα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου