Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Ο ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΨΙΛΟΝ (Ε) ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ


Ο ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΨΙΛΟΝ (Ε) ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ
Με το λάμδα, ολοκληρώνει την διαδικασία το γράμμα έψιλον (Ε), που είναι περισσότερο γνωστό σαν ΔΕΛΦΙΚΟ (γη – αέρας – νερό – πυρ – αιθέρας = ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ). Αφθονεί μόνο του (1) στα νομίσματα της Αμφίπολης, αλλά και βρίσκεται πολλές φορές εγχάρακτο στο μνημείο που αποκαλύφθηκε. Σαν συνέχεια του λάμδα (2) που είναι το σύμβολο της δράσης του ουρανού προς τη γη, το έψιλον αντιδρά και μεταδίδει αυτή σε όλη τη γη. Να ήταν άραγε η Αμφίπολι, η «κεραία εκπομπής» προς άπασες τις κατευθύνσεις;
Το ΛΕ που φαίνεται να στεφανώνει η Νίκη, στο νόμισμα του Αλεξάνδρου (2), είναι όλη η διαδικασία ύπαρξης του κόσμου. Το έψιλον συνδυάζεται επίσης και με την ιερή μονάδα (Μ), αντλώντας από αυτή ενέργεια (3). Η ενέργεια αυτή πεθαίνει, όταν το έψιλον βλέπει αριστερά (4). Εξαιρετικά σπάνια αυτή η χρήση, αφού σε συνδυασμό με το αρχικό του Φιλίππου Φ στο ίδιο νόμισμα, μαρτυρά το θάνατό του.
Είναι ένα πολύ μικρό μέρος από αυτά που υπονοούν τα νομίσματα της Αμφίπολης, επάνω στα οποία συμβολίζεται όλη η θεολογία των αρχαίων. Εφαρμογή στην πραγματικότητα, είναι ο ιερός χώρος της Αμφίπολης με τα δυο κύρια ιερά. Αυτό που εν μέρει αποκαλύφθηκε και αυτό στο λόφο 133, που δεν αγγίχτηκε καν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου