Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2017

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ - ΤΟ ΕΥΡΗΜΑ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ - ΤΟ ΕΥΡΗΜΑ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ
Τι βρέθηκε άραγε στην Αμφίπολη; Γιατί επίσημα χείλη δεν το ονοματίζουν; Είναι εύλογα ερωτήματα, στα οποία η απάντηση βάζει τα πράγματα σε ένα δρόμο. Τι γίνεται όμως, αν δεν είναι δυνατόν να ακολουθηθεί από την ανασκαφική ομάδα αυτός ο δρόμος; Τότε απλά δεν το ονοματίζουν. Μέχρι πότε όμως; Αυτό δεν το ξέρουν ούτε αυτοί. Ακολουθούν το δόγμα «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού» και παρακαλάνε το Θεό να τους λυπηθεί. Αν ομολογήσουν ότι πρόκειται για ΚΑΒΕΙΡΙΟ ΙΕΡΟ, τότε οι περαιτέρω εξηγήσεις που θα χρειαστεί να δώσουν, θα τους καταστρέψουν. Χρειάζεται γενναιότητα μια τέτοια ομολογία, γιατί τότε θα πρέπει να αναθεωρήσουν ΟΛΑ όσα ισχυρίστηκαν έως τώρα. Από την άλλη, θέλουν να το πολεμήσουν, όμως η νομισματικές αποδείξεις είναι συντριπτικές. Το δίλλημα και στις δυο του περιπτώσεις είναι ξεκάθαρο. Του κεφαλιού μας και ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ή αποδοχή και ΑΣΤΕΡΙΟΣ.
Είναι άραγε ανίκανοι να κάνουν και τον παραμικρό συνειρμό; Αναφέρομαι πάντα στο κυκλικό του πράγματος, που οδηγεί στην κατεύθυνση του Καβειρίου. Τους έδωσα το νόμισμα (1) και κάτι έπρεπε να λάμψει στο μυαλό τους. Την κυκλική δεξαμενή καθαρμού μπροστά (το γράφει κιόλας) και την πηγή φωτός (φάρος) πίσω. Κάτι κατάλαβαν είναι βέβαιο, όμως η κορυφή της πυραμίδας που νομίζουν ότι βρέθηκαν και τα καλάμια που καβάλησαν, δεν τους το επιτρέπουν. Θα δώσω τώρα και τον φάρο μέσα στον κυκλικό περίβολο του Καβειρίου (2). Κάντε μια καλή αρχή και ΟΝΟΜΑΣΤΕ ΤΟ επιτέλους. Βέβαια επειδή περίπου ξέρω με τι μεγέθους αλαζονεία και εμπάθεια έχω να κάνω, πρέπει να πω ότι για την οικονομία του περιορισμένου χώρου στο νόμισμα, οι αναλογίες πολλές φορές δεν τηρούνται και είναι σχετικές.
Τέρμα τα αστεία το 2017. Η επόμενη ενέργεια από μέρους μου, θα είναι έγγραφο στο ΥΠΠΟ με όλο το αποδεικτικό υλικό για την ονομασία του μνημείου. Παράλληλα θα καταγγέλλω αυτά που νομίζω. Θα ακολουθήσουν όσα έγγραφα για τα άλλα θέματα χρειαστούν και θα μαζεύω τους αριθμούς πρωτοκόλλου. Το 2016 ήταν το «ζέσταμα», τώρα στα σοβαρά του αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου