Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

ΠΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΠΤΥΧΙΟ

ΠΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΠΤΥΧΙΟ
Τι είναι αυτό πίσω από τον ποτάμιο θεό ΙΣΤΡΟ (3); Οπωσδήποτε το ίδιο με αυτό που είναι πίσω από τον κριό σε άλλη πόλη (4). Φυσικά το ίδιο που υπάρχει και στην πόλη της Συρίας ΓΑΒΑΛΑ (2). Και ακόμα πιο φυσικά, το ίδιο που υπάρχει και στην Αμφίπολη (1). Στο τρίτο καίει φωτιά επάνω, όμως στο τέταρτο κάθετε ένας αετός. Είναι φωλιά ή μήπως ο αετός συμβολίζει τον ήλιο και άρα φως; Πως συνδέεται ο κριός με τον πύργο και το Καβείριο που αποδεδειγμένα υπάρχει εκεί; Είναι σύμπτωση που και στις πόλεις του δευτέρου και τρίτου νομίσματος, υπάρχουν αποδεδειγμένα Καβείρια;
Προκύπτουν φλέγοντα ερωτήματα, τα οποία θα απαντηθούν αυτόματα, μόλις οι της ανασκαφικής ομάδας προτάξουν τα πτυχία τους. Αυτό θα έδινε και μεγάλη χαρά στους παρατρεχάμενους θαυμαστές τους, που όμως θα εξακολουθούν να είναι πικραμένοι, ελπίζοντας σε μια ρεβάνς που δεν θα έρθει ποτέ. Κάποιοι από αυτούς γίνονται και υβριστές μου. «Μα κανείς δεν θα τον βάλει στη θέση του αυτόν» λένε.
ΚΑΝΕΝΑΣ αγαπητοί μου, είστε απροστάτευτοι εμπρός στην αλήθεια. Αν περιμένετε από τα πτυχία που ξέρετε, είναι μάταιο. Εγώ τα ορίζω αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου