Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΦΥΛΑΚΗ

ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΦΥΛΑΚΗ
Κανείς δεν ήξερε τότε το 2014, ότι υπήρχε κάτι που έπρεπε να μείνει κρυφό και αυτό ήταν το ΑΓΑΛΜΑ του ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΖΑΓΡΕΑ (αυτό που εξαφανίστηκε). Τώρα εξηγείτε η επιμονή της υπεύθυνης ανασκαφής περιστέρη να βλέπει ταύρο στον τράγο που οδηγούνταν σε θυσία στα επιστύλια (εικόνα). Ο τράγος βλέπετε, ήταν το ιερό ζώο του Ζαγρέα, που επιλέχθηκε από τους αρχαίους γιατί ανατομικά είναι ίδιος ταύρος (το γιατί είναι θέμα άλλης ανάρτησης). Η από μπροστά εικόνα του όμως σταεπιστύλια χωρίς προγούλι να κρέμεται, παραπέμπει άμεσα στον τράγο. Αυτό βέβαια για όλο τον κόσμο, εκτός αυτών που έτρεμαν πιθανή σύνδεση με τον Διόνυσο. Τα νομίσματα, αλλά βέβαια και η πραγματικότητα, φανερώνουν καθαρά αυτή την ομοιότητα στην ανατομία.
Όταν παρουσιάστηκαν λοιπόν τα επιστύλια που στην αρχή είχε διαψευστεί η ύπαρξή τους, υπήρχε μια μύγα που μύγιαζε. Τρόμαζαν στον ήσκιο τους. Μέσα στην ημιμάθειά τους, δεν ήξεραν από που να φυλαχτούν. Δεκάδες τα μάτια που τα είδαν όλα. Καυγάδες ξεσπούσαν ανάμεσα στις «κίσσες» της ανασκαφής. Δεν ήταν έτοιμες για αυτά που αντίκρυσαν. Ο φόβος από το πρωτοφανές μέγεθος, στοίχειωνε το περιβάλλον και εξακολουθεί να το κάνει.

1 σχόλιο:

  1. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τρέμουν την σύνδεση με τον Διόνυσο ... Τι είναι αυτό που τους ενοχλεί στην αρχαία θεολογία ... Το μυαλό μου πάει στην σύνδεση της αρχαία λατρείας με τον χριστιανισμό .. Όμως δεν δείχνουν τον ίδιο "φόβο" με το δωδεκάθεο .. Είμαι κάπως μπερδεμένος

    ΑπάντησηΔιαγραφή