Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019

ΟΙ ΜΙΝΩΙΤΕΣ ΣΤΗ ΣΑΡΔΗΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑΠΕΡΑ

ΟΙ ΜΙΝΩΙΤΕΣ ΣΤΗ ΣΑΡΔΗΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑΠΕΡΑ
Η διπλή σπείρα, το σύμβολο του απείρου και της αιωνιότητας, χαραγμένο (1) μέσα στον τάφο των «σπειρών» όπως ονομάστηκε! Παραδίπλα ο τάφος της «σκακιέρας». Αινιγματικοί χαρακτηρίστηκαν οι τάφοι από τους Ιταλούς «επιστήμονες» και μεταφέρω:
..........Χρονολογούμενος στην περίοδο Οzieri (3000 – 1500 π.Χ.) ο λαξευτός θαλαμοειδής Τάφος της Σκακιέρας φέρει περίτεχνες ζωγραφιστές και ανάγλυφες διακοσμήσεις στην οροφή και τα τοιχώματά του. Όσο για τον Τάφο των Σπειρών, χαρακτηρίζεται για τις ανάγλυφες ταυροκεφαλές με τα μακριά κέρατα που περιλαμβάνονται στη διακόσμησή του. Αν και σημαντικά όμως, ελάχιστα είναι γνωστά για τα δύο μνημεία καθώς οι ιταλικές αρχές φρόντισαν να σφραγίζουν το πρώτο και να εγκαταλείψουν το δεύτερο.......
Γιατί άραγε; Το αίνιγμα είναι βέβαια μόνο στα κεφάλια των ανθελλήνων που επί του παρόντος κυριαρχούν στον πλανήτη. Στον ταύρο παιχνίδι της Μινωικής εποχής (2), το ίδιο σύμβολο, όπως και στο μάγουλο του ιερέα του Ήλιου (3) από το δίσκο της Φαιστού. Ο ταύρος βέβαια ήταν ΗΛΙΟΣ (4) ΓΙΑΤΙ; Σε άλλο παιχνίδι είναι ζωγραφισμένος με 11 μπίλιες περιφερειακά (5)! Τις ίδιες 11 που υπάρχουν στον Ήλιο επάνω στο νόμισμα των Πιέρων του Παγγαίου που κόπηκε στην Αμφίπολη (480 π. Χ.), τότε Εννέα Οδοί.
ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΜΕΝ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου