Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018

ΑΡΧΕΓΟΝΟΣ ΤΟΠΟΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ

ΑΡΧΕΓΟΝΟΣ ΤΟΠΟΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ
Τόπος λατρείας ήταν η κορυφή του Παγγαίου ΑΥΓΟ ή ΒΥΖΙ όπως άλλοι την ξέρουν. Απόλυτα εύστοχο είναι το δεύτερο, αφού η κορυφή είναι η ρόγα του βυζιού! Από πάντα χώρος προσκυνήματος ήταν αυτός και είχε να κάνει με την Μητρώα λατρεία. Τα σημάδια και τα ίχνη των αρχαίων είναι εκεί. Διάσπαρτα γύρω από την κορυφή και μέσα σ αυτή! Ποιος νοιάζεται όμως; Ας είναι αυτή η ανάρτηση, μια ευγενική χορηγία στο δήμο Παγγαίου. Με ευχαρίστηση θα τους δώσω όλες τις λεπτομέρειες, αν πρόκειται να το αξιοποιήσουν.
Δεν θα δώσω ακόμα λοιπόν λεπτομέρειες για το ιστορικό υπόβαθρο εκεί, όμως αυτό ήταν άρρηκτα συνδεδεμένο με τον «ΚΑΣΤΑ» στην Αμφίπολη. Δεν θα απευθυνθώ στην Περιστέρη, γιατί αυτή είναι παντελώς άσχετη και ανιστόρητη. Εσύ Λεφαντζή: Πήρε το μάτι σου κανένα βυζί μέσα στο μνημείο; Κι αν το πήρε το μάτι σου, εμείς οι ιδιοκτήτες του τόπου, γιατί δεν το ξέρουμε; Μήπως γιατί μια χαρά κοιμούνται οι ντόπιοι και ως εκ τούτου ανάπτυξη δεν τους χρειάζεται; Θα έπρεπε ο δήμαρχος Αμφίπολης, να σας κυνηγάει μέχρι να πατήσετε μαύρο χιόνι. ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ.

1 σχόλιο:

  1. Bυζολα- βυζολα-βυζο . Θα μας τρελλανεις ολους Αστεριε. Το μονο βυζακι που θα μπορουσε να υπαρχει ΜΕΣΑ στο μνημειο -και μαλιστα εφηβικο- θα βρισκοταν στο δευτερο θαλαμο ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ του ψηφιδωτου !!!! ΛΕς;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή