Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

ΤΑ ΑΒΑΘΗ ΣΕ ΣΤΡΥΜΟΝΑ ΚΑΙ ΑΧΕΡΩΝΤΑ

Asterios Tsintsifos
ΤΑ ΑΒΑΘΗ ΣΕ ΣΤΡΥΜΟΝΑ ΚΑΙ ΑΧΕΡΩΝΤΑ
Λέγεται ότι όπου υπάρχουν αβαθή νερά, τόποι που ευνοούν τα νούφαρα και τα άνθη τους, εκεί είναι τόπος ψυχών. Περιμένουν, μέσω του άνθους που ξεπροβάλει από τον βούρκο, να αναγεννηθούν. Πρόκειται για μια πολύ κοντινή φυσική διαδικασία, που για τους αρχαίους συμβόλιζε τον κύκλο των ψυχών. Αποδεδειγμένη εφαρμογή, υπήρχε στο νεκρομαντείο του Αχέρωντα ποταμού, το οποίο δέσποζε της Αχερουσίας λίμνης. Ο ποταμός πριν να εκβάλει στη θάλασσα, σχημάτιζε τη λίμνη, από την οποία έβγαινε για να εκβάλει τελικά.
Το σπάνιο αυτό φαινόμενο, συνέβαινε και με τον Στρυμόνα ποταμό. Πριν τις εκβολές του, σχημάτιζε την Κερκινίτιδα λίμνη, για να ξαναγίνει ποταμός, πριν οριστικά φτάσει στη θάλασσα. Εκεί δέσποζε το μνημείο του «ΚΑΣΤΑ». Και στις δυο περιπτώσεις σχηματιζόταν αβαθές και άρα ευνοϊκές συνθήκες για νεκρομαντεία.
Υπάρχει άραγε και νεκρομαντείο μέσα στον περίβολο; Βρίσκετε ότι υπάρχει αρκετός χώρος και γι αυτό; Θα μπορούσε να υπάρχει κάπου εκεί, στη φυσική σπηλαίωση, κάτω ή ενδιάμεσα από τον φυσικό λόφο; Εκεί δηλαδή που αρνούνται να σκάψουν και να αποκαλύψουν τα περισσότερα; Θα μπορούσε ένα πιθανό νεκρομαντείο εκεί, να χρησίμευε σε μυστικιστικές δραστηριότητες της Ολυμπιάδας;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου