Σάββατο 26 Μαΐου 2018

ΤΕΡΜΑ ΤΑ «ΨΕΜΑΤΑ»

ΤΕΡΜΑ ΤΑ «ΨΕΜΑΤΑ»
Έγραψα μερικές φορές στην τετραετία των αναρτήσεων, ότι μόνο η παραδοχή μπορεί να σώσει την αξιοπρέπεια ενός ολόκληρου κλάδου. Η παραδοχή της αλήθειας δεν ήρθε ποτέ. Έγραψα ακόμα, ότι σύντομα στις παρέες θα ντρέπονται να λένε τι δουλειά κάνουν. Η ώρα αυτή ήρθε. Η προσγείωση στην πραγματικότητα, θα είναι βίαιη και ανώμαλη μαζί. Τέλος εποχής για τη Βεργίνα όπως την ξέραμε. Το σαθρό και διάτρητο οικοδόμημα που από τη δεκαετία του 70 κτίστηκε, δεν μπορεί να κρατήσει άλλο. Με δόξα και τιμή, δυο άλλοι ένδοξοι Μακεδόνες βασιλείς (1 ,2) θα πάρουν τη θέση του Φιλίππου στην μεγάλη τούμπα εκεί. Αυτή τη φορά με γερά θεμέλια από ένα συντριπτικό αποδεικτικό υλικό. Και ακόμα παραπάνω, μια βασίλισσα (3) και ένας πρίγκιπας (4).
Στις 30 Μαΐου 2018 , Θα ελευθερωθεί επιτέλους ο Φίλιππος, ώστε να πάρει τη θέση του σ αυτό που είναι αντάξιό του. Στην δικιά του πόλη, την Αμφίπολι που τον λάτρεψε. 
Παράλληλα το όνομα ΑΙΓΕΣ, που στην ίδια φαρσοκωμωδία τοποθετήθηκε στη Βεργίνα, θα επανέλθει στην Έδεσσα όπου ανήκει. Στη Βεργίνα πέραν του ονόματος του Φιλίππου, δεν θα αλλάξουν πολλά πράγματα. Ίσα ίσα, θα εμπλουτιστεί η ιστορία και ο τουρισμός μας με ακόμα τρία επώνυμα άτομα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου