Σάββατο 3 Μαρτίου 2018

ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ;

ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ;
Μετά από κάθε αρχαιολογική ανακοίνωση, οποιαδήποτε και να είναι αυτή, ένα ερώτημα θα έπρεπε να υπάρχει: «ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ, ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΗ;». Αυτό βέβαια δεν συνέβη ποτέ και γι αυτό επικράτησε το «μπάχαλο». Επικράτησε η κάθε προσωπική φιλοδοξία αρχαιολόγων, που με «φούμαρα» έγιναν διακεκριμένοι! Ισχύει 100% και είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.
Στο ζωτικό χώρο της αρχαίας Οδησσού στη Θράκη, υπάρχει ένα τεράστιο ανάγλυφο σε βράχο, ενός ιππέα να συνοδεύεται από σκύλο και που μόλις σκότωσε λέοντα (εικόνα). Τον ονόμασαν αφηρημένα Θράκα Ήρωα και είναι σήμερα το σήμα κατατεθέν του Βουλγαρικού κράτους! Σαν Θράκα τον οικειοποιήθηκαν, που όμως πουθενά δεν το γράφει!
Η Οδησσός, υπήρξε μέγα Αλεξανδρινό κέντρο που έκοβε μεταθανάτια νομίσματα του Μέγα Στρατηλάτη (1) έως και το 70 π. Χ.! Αυτά δεν συνέδεαν βέβαια την παράστασή τους με το ανάγλυφο, παρά μόνο ότι η περιοχή ήταν έντονα Αλεξανδρινή! Αργότερα, στην έξαρση της λατρείας του Αλεξάνδρου από τον Καρακάλλα και μετά, φανερώθηκε ποιος πραγματικά ήταν ο ήρωας ιππέας! Καθόλου Θράκας, καθόλου σημείο αναφοράς των Βουλγάρων, αλλά ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ο ΜΑΚΕΔΩΝ. Τους έπιασε στα «πράσα», γιατί σε νομίσματα πλήρη επιγραφών (ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, ΚΟΙΝΟ ΜΕΚΕΔΟΝΩΝ), ΜΟΝΟ ο Αλέξανδρος κυνηγά με το σκύλο του (2) και καρφώνει λιοντάρι (3). ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου