Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

ΑΡΓΕΑΔΕΣ ΒΙΣΑΛΤΕΣ

ΑΡΓΕΑΔΕΣ ΒΙΣΑΛΤΕΣ
Ο Αισχύλος στην τραγωδία του «ΙΚΕΤΙΔΕΣ» αναφέρει ότι οι Πελασγοί προέρχονταν από το Άργος. Στην ίδια τραγωδία ο Βασιλιάς Πελασγός αναφέρει:
…..Του γηγενούς Παλαίχθονος είμαι εγώ γιος, ο Πελασγός, που κυβερνώ τη χώρα. Και αφού είμαι ο βασιλιάς επόμενο είναι να πάρουν από μένα τ΄ όνομά τους οι Πελασγοί που κατοικούν τη χώρα. Όλη αυτή που τη διασχίζει ο αγνός Στρυμόνας στη δυτική πλευρά του……
Λόγος γίνεται βέβαια για τη Βισαλτία, που έχει θέση στην τραγωδία με την ιερή της ιδιότητα. Αργεάδες λοιπόν οι Βισάλτες, όπως και οι Μακεδόνες! Ένας άρρηκτος δεσμός που λειτούργησε σε όλες τις ιστορικές περιόδους.
Έμπρακτα την καταγωγή τους οι Βισάλτες, την αποδεικνύουν με το που «έκοψαν» τα πρώτα τους νομίσματα. CΙΣΑΛΤΙΚΩΝ! Το Β που χρησιμοποιούν και κατ επέκταση όλο το αλφάβητο είναι από το Άργος! Μόνο το Άργος έγραφε έτσι το Βήτα. Επομένως, όσο Θράκες είναι οι Μακεδόνες, άλλο τόσο είναι και οι Βισάλτες! Ο μανδύας των Θρακών που χρησιμοποιήθηκε από τους παραχαράκτες της ιστορίας για τη Βισαλτία, ήταν για να μην βγούνε ποτέ στο φως αυτά που πρέσβευε η ιερός αυτός τόπος για τον Ελληνισμό! Θέμα μας δεν είναι η Θράκη, όμως για Θρακικά φύλα ψάξτε έξω από τη Ελληνικότατη Βισαλτία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου