Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

ΘΡΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ

ΘΡΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ
Γράφουν ότι οι Κορύβαντες γεννήθηκαν από τα δάκρυα του Δία. Αλλού ότι ήταν παιδιά του Ήλιου με την Αθηνά και αλλού του Απόλλωνα με τη Ρυτία. Αλλού τους θεωρούσαν απόγονους των Ιδαίων δακτύλων (αυτοί ήταν πέντε, πενταδάκτυλος δηλαδή, όπως λέμε την οροσειρά της Κύπρου, που δεν μας λένε γιατί την ονόμασαν έτσι!), όπως όμως και γιους της ΡΕΑΣ. Όλα είναι παραλλαγές, που έχουν μια κοινή συνισταμένη και αυτή ήταν η ΚΑΒΕΙΡΙΑ ΛΑΤΡΕΙΑ. Βέβαια, όσον αφορά την Κύπρο, η πραγματική προέλευση του ονόματος του βουνού, θα οδηγούσε σε περεταίρω ενοχλητικές ερωτήσεις με πολλά «γιατί». Είναι πιο βολικά στην ύπνωση τα παραμυθάκια που αιτιολογούν την ονομασία.
Οι νομισματικές εικόνες με τον θρονισμό και τους Κορύβαντες, θα έπρεπε πρώτες να βγαίνουν στο διαδίκτυο, όταν κάποιος ζητάει σχετικές πληροφορίες! Δεν βγαίνουν όμως, γιατί μόνο τα νομίσματα προδίδουν αυτά που δεν πρέπει να μάθετε. Μάλλον καλύτερα, κάποιοι σας θέλουν ημιμαθείς και αυτό επιτυγχάνεται, μόνο αν ξέρετε τα νομίσματα όσο και οι αρχαιολόγοι! ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ. Όλου του κόσμου τα βιβλία να ξετινάξετε κάποιοι, οι γνώσεις σας θα είναι ημιτελείς! Αλίμονο στους παραχαράκτες της ιστορίας, όταν αυτοί μπλεχτούν στα νομισματικά πλοκάμια!
Ποιος μπορεί να αποδείξει την σειρά των φάσεων της μύησης στα Καβείρια; Μόνο τα νομίσματα! Υπάρχουν επαρκείς νομισματικές σειρές γι αυτό! Φανταστείτε λοιπόν, αν υπάρχουν τόσα γι αυτό το άρρητο μυστήριο, τι υπάρχει για Βεργίνα και Αμφίπολι! Μαζί μ αυτό, φανταστείτε και την αναίδεια των «ειδικών» (σε εισαγωγικά γιατί τέτοιοι δεν είναι) να εμμένουν σε μια τραγική ημιμάθεια.
……μετά τις διαδοχικές φάσεις του καθαρμού που λαμβάνει χώρα μέσα στην κυκλική δεξαμενή ( ο στεφανωμένος υπό μύηση, όπως φαίνεται σε κολυμβητική στάση, γιατί έτσι περνούσε τις φάσεις του καθαρμού στην αρχαία κολυμβήθρα!!! ήταν δηλαδή κολυμβητής!!!), έβγαινε και έπαιρνε τη θέση του σε θρόνο που καλυπτόταν από λευκό σεντόνι (2). Οι Κορύβαντες φύλαγαν τον θρόνο και αμέσως μετά ξεσπούσαν σε χορό γύρω από τον θρόνο (3)....... Που να δείτε τι λένε τα νομίσματα για τον πραγματικό βασιλιά της Βεργίνας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου